Zorggroep Almere: "gemeente zaait verwarring"

ALMERE
De gemeente Almere veroorzaakt verwarring op haar website over de bloedafnameposten in Almere Buiten. Dat stelt de Zorggroep Almere.

De gemeente geeft alleen informatie over de bloedafname-mogelijkheid van het Flevoziekenhuis. Die bevindt zich in zorgcentrum Buitenhaeghe. De gemeente negeert verder de mogelijkheden die de nieuwe speler Saltro biedt. Met dit diagnostisch centrum zijn de 180 huisartsen van de Zorggroep Almere per januari in zee gegaan. Voorheen was het Flevoziekenhuis de enige bloedprikker in Almere.

Er staat op de gemeentelijke site dat de bloedafnameposten in de gezondheidscentra van Zorggroep Almere zijn gesloten. Zorggroep Almere heeft er alle vertrouwen in dat de juiste informatie snel op de gemeentelijke website zal komen.


reacties (9)

 • .\/\/.

   

  Of het nu om jezelf gaat of over de buurman, het blijft geneuzel als je het op wereldschaal bekijkt. Dat neemt niet weg dat het lastig is voor je buurman, maar erg zijn ergere dingen. Met name de (elektronische) uitwisseling van de resultaten zal er niet beter op worden - en die was al verre van perfect (ik zal je de voorbeelden besparen).

  reageer
 • peterr

   

  er is afgesproken dat als cliënten van de zorggroep om welke reden dan ook echt niet naar het centrum kunnen, is er de mogelijkheid om thuis bloed te laten prikken. dus ook voor jou buurman.

  reageer
 • Dennis

   

  Gaat ook niet om mij, maar om mijn slecht ter been zijn de bejaarde buurman!

  reageer
 • peterr

   

  ook een gezondheidscentrum moet rendabel zijn net als elk onderneming. en ik weet dat er ook plaatsen zijn in Nederland waar je een dorp verder moet voor de arts, dus ik denk dat Almere al heel goed voorzien is.

  reageer
 • peterr

   

  vind het altijd grappig! uitspraken als van "ik heb diverse artsen gesproken "dit is nooit controleerbaar!!! wat betreft inzien resultaten daar zijn 2 partijen voor nodig, niet alleen de zorggroep, ook het Flevoziekenhuis behoud graag zijn monopoly! patiënten kunnen hun uitslagen nu ook op papier meenemen naar de specialist, deze opvragen en toe laten zenden per email. en er wordt gewerkt aan een oplossing met het ziekenhuis. en goede keuze van de gemeente?? ik dacht dat de gemeente onafhankelijk zich dient op te stellen ten aanzien van alle organisatie in Almere. Ik denk eerder dat de gemeente niet goed op de hoogte is van de veranderingen per 1 jan

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Net even gekeken op de website van mijn gezondheidscentrum van de Zorggroep Almere. Ook daar staat niet duidelijk vermeld op welke tijdstippen ik daar bloed kan laten prikken. De pot verwijt de ketel dat-ie zwart ziet, waarschijnlijk.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Geneuzel. In de meeste landen op de wereld is het twee dagen lopen naar de dichtstbijzijnde arts.

  reageer
 • Peter

   

  Dit jaar heb al met diverse artsen en specialisten gesproken. Met komst van Saltro vinden allen dat er een onwerkzame situatie is ontstaan. Bloedonderzoeken van de 180 huisartsen, uitgevoerd door Saltro zijn niet meer via de gebruikte software inzichtelijk voor de specialisten op het Flevoziekenhuis. Op hun beurt gaan de specialisten er gelijk toe over hun eigen bloedonderzoeken uit te voeren,... Dubbel werk dus(...) Er is onduidelijkheid over de formulieren (er rouleren er nu twee) en de directie van Zorggroep Almere zet hun huisartsen onder grote druk om hun patiënten richting Saltro te dwingen. Die willen helemaal niet, dat hun bloed in Utrecht wordt onderzocht als zij klant zijn bij de specialisten van het Flevoziekenhuis. Het is een verschrikkelijk dom besluit geweest om met Saltro in zee te gaan en moet per direct worden teruggedraaid! Ik had al gezien dat de gemeente het bloedprikken door het Flevoziekenhuis op Almere.nl heeft gezet: wat mij betreft een goede keuze van de gemeente. Laat Saltro aub zo snel mogelijk vertrekken uit Almere.

  reageer
 • dennis

   

  zorggroep met 180 artsen....wel ff vertellen dat ze niet fulltime werken. die zorggroep is toch ook diegene die bij ons in de wijk juist het zorgcentrum heeft gesloten, waardoor ik nu twee wijken verder naar een arts moet......lastig als je ouder en slecht ter been bent.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert