Goede Stede ontruimt kinderopvang De Dotterbloem

ALMERE
Kinderdagverblijf De Dotterbloem in Almere Buiten moet zijn pand aan de Madridweg verlaten. Woningstichting Goede Stede zegt van de rechter een vonnis te hebben gekregen waarmee de kinderopvang ontruimd kan worden.

De Dotterbloem heeft een huurachterstand van rond de 40.000 euro en komt afspraken over betaling niet na. Volgens de woningstichting loopt deze kwestie al heel lang en is er geen contact met de eigenaar te krijgen. Het financiële risico is daardoor zo groot dat er voor dinsdag een ontruiming is aangekondigd. De Dotterbloem zelf wilde geen commentaar geven.

Vorige maand bepaalde de rechter in een kort geding nog dat De Dotterbloem niet ontruimd hoefde te worden.


reacties (5)

 • MKM

   

  Lijkt me niet heel handig in noodsituaties (bv kind valt en moet naar ziekenhuis, dan met alle zestien kinderen de bus in)? Er zijn wat regels en richtlijnen in de kinderopvang, die zijn er niet voor niets...

  reageer
 • harry

   

  16 kinderen op 1 medewerker zou moeten kunnen.

  reageer
 • Wil

   

  Kinderopvang is gewoon te duur geworden voor werkende ouders. Kinderen gaan vaker naar oma of mensen stoppen met werken omdat dat simpelweg niet meer rendabel is.

  reageer
 • Almere

   

  Paar kinderen per leidster is indd niet rendabel. Op mijn opvang was dat op vrijdag het geval...3 kinderen met 2 leidsters (je mag namelijk niet alleen in het pand zijn) Uiteindelijk is er voor gekozen om de vrijdag te sluiten :(

  reageer
 • Harry

   

  Allemaal heel zielig. maar niet betalen van de huur is inpakken en wegwezen. Loonkosten zijn daar gewoon te hoog. Paar kindertjes per leidster is niet rendabel. Ik snap dat er allemaal regels zijn. Maar we schieten een beetje door.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert