Opvang van gewonde vogels in gevaar

ALMERE
Het Vogelhospitaal in Naarden vangt vanaf maart mogelijk geen gewonde vogels uit Almere meer op. De vogelopvang moet sluiten als het geen extra subsidie krijgt.

De gemeente Almere heeft voor dit jaar 10.000 euro toegezegd, maar het hospitaal zegt zelf dat het verzorgen van Almeerse vogels jaarlijks zo'n 35.000 euro kost. Elk jaar vangt het centrum ongeveer 1.500 zieke en gewonde vogels uit Almere op.

Het Vogelhospitaal dreigde vorig jaar ook al de opvang van vogels uit Almere te staken omdat de gemeente de subsidie had stopgezet. De gemeenteraad zorgde er toen voor dat er toch 10.000 euro beschikbaar kwam.

reacties (5)

 • wup

   

  zelfs vogels worden gediscrimineerd

  reageer
 • mam

   

  Helemaal mee eens

  reageer
 • vogelhospitaal

   

  Beste Opa vogelaar, We doen ook niets met meer liefde en inzet dan het opvangen van wilde inheemse vogels die vaak door menselijk toedoen verzorging nodig hebben. Of een vogel uit Almere komt is een discussie die we aan de hand van ring onderzoek kunnen voeren. Vogels hebben wel degelijk een vaste verblijfplaats. Jaar na jaar komen ze naar de zelfde gebieden om te foerageren en broeden. Maar het gaat even niet om de vogels waar die vandaan komen. De inwoners van Almere vinden deze zieke / gewonde dieren en willen dat hier zorg voor komt. Het verzorgen van zo een dier kost nu eenmaal geld, geld dat helaas niet aan een boompje in onze tuin groeit. Wij vragen de gemeente dan ook om voor haar inwoners deze dienst te bekostigen zodat die 1500 vinders en hun kinderen gewoon voor een gewond dier hulp kunnen krijgen.

  reageer
 • Nora

   

  De gemeente geeft geld uit aan dingen die niet belangrijk zijn maar beesten laten stikken kan wel

  reageer
 • OPA vogelaar

   

  Hoe kun je zien aan een vogel dat het een "Almeerse" vogel is? ik vogel al jaren in omgeving Almere maar nog nooit een echte Almeerse vogel gezien!! Wel vogels die aan komen vliegen en landen op Almeers grondgebied. Dus gewoon vogels opvangen als je jezelf vogelopvang noemt ongeacht waar die beesten vandaan komen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert