Bustoer om zwerfjongeren aan een baan te helpen

ALMERE • Wo 21 januari 2015 | 17:32 • Woensdag 21 januari 2015 | 17:32
Acht Almeerse ondernemers maken donderdag een bustoer met zwerfjongeren uit Almere. Tijdens de toer in een Amerikaanse bus maken ze stops bij diverse opvanginstellingen waar de jongeren wonen. Doel van de toer is ondernemers kennis laten maken met deze groep jongeren.

Zwerfjongeren hebben vaak moeite met het vinden van een baan of een stageplek. Door ondernemers en jongeren met elkaar in contact te brengen, moet daar verandering in komen.

Het is de eerste keer dat de bustoer wordt gehouden.

Deel artikel

reacties (1)

  • Willem

      Zo 14 juni 2015 Zondag 14 juni 2015

    Heb tot 2 jaar geleden vier jaar op straat moeten zwerven in Almere als zwerfjongeren. ik ben nu gelukkig goed geholpen door het Leger Des Heils en heb inmiddels een ander bestaan kunnen opbouwen. Helaas kom ik nog steeds niet aan het werk. Ik solliciteer me rot op kleine kut baantjes maar ik word nergens serieus genomen. Heb ook geprobeerd om via een leer-werktraject aan het werken en leren te gaan maar er is geen bedrijf die me wil aannemen. Heb contact met het UWV over werk en eventueel een opleiding maar het UWV doet geen moer. Ze beloven van alles maar er gebeurd daadwerkelijk nooit wat. Ik heb nu het gevoel dat ik me hele leven in uitkeringen zal blijven hangen omdat ik als probleem jongeren nooit goede kansen heb gehad.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert