Landmacht patrouilleert in Lelystad

FLEVOLAND
Militairen van de Koninklijke Landmacht houden dinsdag en woensdag patrouilles in het centrum van Lelystad. Zo'n 70 militairen van het 45 pantserinfanteriebataljon uit Havelte gingen te voet door Lelystad.

De oefening met de naam 'Secure Peacock' heeft als doel de sociale vaardigheden van de militairen te trainen. De sociale training is bedoeld voor uitzendingen waarbij de militairen in gesprek gaan met de lokale bevolking.

De Landmacht wil met de oefening tevens de zichtbaarheid vergroten. De oefening werd dinsdag ook gehouden in Almere.

reacties (14)

 • Dave

   

  Alleen hebben we dat niet meer dus moet defensie toch wat anders verzinnen!

  reageer
 • ron

   

  als ik de beelden zo zie lijkt het me op wat ze moeten doen in vredesmissies in de Irak en omgeving landen. In dat geval klopt het artikel prima bij het echte doel van de oefening. en lezen de reageerders gewoon niet goed en halen er allemaal andere verzonnen doelen bij.

  reageer
 • ABS

   

  Vroeger was daar een ander middel voor, genaamd dienstplicht.

  reageer
 • MKM

   

  Misschien best een goede training als je het doel in aanmerking neemt. Het sluipschutterverhaal lijkt me bij het gegeven doel geenszins van toepassing...

  reageer
 • Sander

   

  Minder mans? Nadenken in plaats van onlogische dingen steunen zou je juist meer mans moeten maken. Tevens is geweld, en het leger, überhaupt niet mans, hoeveel ''stoere'' reclames ze ook maken. Er is niks stoers aan het oplossen van problemen door middel van geweld, een oplossing of effect bereiken door middel van je hersens te gebruiken, dát is pas mans. Maar nee, dit vind ik toch een zwakke actie. Ik zou bijna willen zeggen ''we zijn toch niet in rusland'' maar helaas is de NAVO weinig beter, als het al beter is. Al met al moet ik wel zeggen dat ik respect heb voor militairen, naast de functies die wel nut hebben (zoals het beveiligen van binnenlandse veiligheid, vrachtschepen of bepaalde mensen) vind ik het ook knap dat militairen blindelings orders kunnen opvolgen. Dom, maar desalniettemin knap, ik zou het niet kunnen, zeer waarschijnlijk omdat ik nadenk over consequenties, mijn eigen aandeel in een situatie, en motieven maar toch.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De oude wielrennert

   

  Bij ons moest het embleem op de baret boven het linkeroog. En niet boven het linkeroor. Maar goed, hopelijk was het leerzaam en zullen we ze nooit voor het echie door onze steden of dorpen zien lopen.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Het is mij niet geheel duidelijk, welk een gehalte de zogenaamde oefening zou hebben. Oefenen dat je bij een eventuele calamiteit midden over een plein loopt, zodat de scherpschutters van 'de tegenpartij' hen linea recta, vanaf de omliggende gebouwen, kunnen uitschakelen? Ik weet niet wat ik er van het vertoon moet denken. Dit weer op het gevaar af dat men ook mij zal verwijten dat ik (aan tekst ontleed.) "minder mans" ben. Misschien wel een poging de frustratie te onderdrukken, dat 'Good old Vladimir' totaal niet onder de indruk is, dus dan maar zien of dat bij een onvoorbereide burger wel zo is? Ik geef het op, al zijn er vandaag aan de dag meerdere serieuze scenario's denkbaar. JC.

  reageer
 • Piet

   

  Zou camouflagekleding in het centrum van Lelystad niet betonkleurig moeten zijn?

  reageer
 • kramer

   

  Hoezo vreemd? Dit is juist een goede manier om militairen en burgers wat dichter bij elkaar te brengen en elkaar niet als wereldvreemd te gaan zien waardoor er steeds vragen en onbegrip ontstaat wat het werk van de militair nou eigenlijk allemaal inhoudt en waarom het zoveel moet gaan kosten! Ondanks dat ons leger uitgekleed is krijgen de burgers hiermee toch nog het gevoel en begrip dat er nog mensen bereidt zijn die over hen willen gaan "waken" met de middelen die ze nog hebben!

  reageer
 • Sas

   

  Dan waren ze wel erg goed gecamoufleerd! Heb niks gezien. .

  reageer
 • KL

   

  Ongelooflijke vreemde 'promotie' van de Koninklijke Landmacht...

  reageer
 • D.Peeters

   

  Ik denk dat ze meer man zijn dan jij....en verbergen zich door camouflagekleding ipv een paar vage tekens...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Kennen die mannetjes niet in hun zandbak op de Veluwe blijven in plaats van de mensen de stuipen op het lijf te jagen?

  reageer
 • ABS

   

  Na 1 1/2 uur schrokken ze zich wild, er bleek een burger in het centrum te lopen ....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert