Container maakt comeback op zaterdag

ZEEWOLDE
De papiercontainer bij de voetbalvelden in Zeewolde komt terug op zaterdag. De gemeente hoopt dat het papier dumpen zoals afgelopen weekend gebeurde, dan verleden tijd is.

De gemeente en VV Zeewolde worstelen met de papierinzameling sinds een reeks brandstichtingen in de open container. Vanwege de schade is er volgens de gemeente geen leverancier meer te vinden die de bak zeven dagen per week dag en nacht wil laten staan.

Er werd gekozen voor een oplossing waarbij de container op werkdagen toegankelijk was en 's avonds werd opgehaald. Nu komt de zaterdag erbij, ten koste van dinsdag.

reacties (7)

 • arie

   

  Mijnheer de ouwe zeurkous: De gemeente gunt de verenigingen een extra zakcentje wat zeer welkom is want ze kunnen het inderdaad ook zelf huis aan huis bedrijfsmatig laten doen want dat levert per saldo het meeste op maar dat mogen ze dan niet afstaan aan verenigingen. Oh ja, zure oude mensen zijn de grootste kostenpost p.p. in Nederland.

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Vroeger verzamelden wij als kinderen zelf oud papier.We brachten dit naar een voddenboer en hadden zo een leuk spaarcentje.Maar ja alles moet natuurlijk veranderen en op zich helemaal niet verkeerd dat de inwoners een vereniging steunen.Helaas door een paar raddraaiers,die de boel in de brand staken, is dit verziekt.Maar nog frusterender is het uiteraard als volwassenen op straat papier en karton gaan dumpen als er geen container is.Het lijkt er zo langzamerhand steeds meer op dat iedereen de weg kwijt is.

  reageer
 • Jay

   

  Wat is er mis met je gewoon aan regels houden, in plaats van er altijd maar als een klein verwend kind tegenin te willen gaan, puur om dwars te liggen? Accepteer eens een keer NEE, daar zijn hele generaties tot nu toe geen cent minder van geworden. En hou je brave kindjes wat beter in de gaten.

  reageer
 • Eveline

   

  Lijkt mij inderdaad ook! Dan stimuleer je het oud papier recyclen ook alleen maar. Want dit moet toch ook onwijs veel geld kosten elke keer die container ophalen en neerzetten. En mogen dat weer betalen....

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  Wat een geneuzel. Laat de club het lekker zelf en op eigen kosten regelen. En waarom haalt de gemeente het niet bij de burgers op. Dat doen zoveel gemeenten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ja hoor

   

  dus de rotzooi trappers die hun zooi niet kunnen bewaren, worden beloond? en wat als er volgende week op zondag wordt gestookt? of neergekwakt? komt ie dan op zondag ook weer terug? Jemig laat men gewoon naar de milieustraat rijden, niks mis mee.

  reageer
 • Henk

   

  Gewoon doen zoals in Dronten, iedereen een extra container bij huis voor het oud papier. 1x per maand ophalen en klaar. Geen branden meer en de kosten voor de afvalinzameling kunnen omlaag omdat de gemeente verdient aan het ophalen van mooi droog oud papier.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert