Lage straffen in omvangrijke Peseta-fraudezaak

ALMERE • Ma 16 februari 2015 | 12:37 • Maandag 16 februari 2015 | 12:37
Vijf verdachten uit Lelystad en Almere zijn maandag voor hun betrokkenheid bij de Peseta-zaak veroordeeld tot straffen die variëren van een half jaar cel tot 60 uur werkstraf. De ex-partner van één van de verdachten uit Lelystad ging vrijuit. De hoofdverdachte uit Amsterdam moet drie jaar de cel in voor hypotheekfraude.

In de omvangrijke fraudezaak stonden in totaal 17 mensen terecht onder wie notarissen en een advocate. Volgens het Openbaar Ministerie kocht de organisatie huizen met vervalste hypotheken. De verdachten worden verdacht van onder meer hypotheekfraude, witwassen en het vervalsen van papieren.

Een man uit Almere moet van de rechter een half jaar de cel in voor betrokkenheid bij de fraude. Ook wordt bijna 50.000 euro aan contanten die bij een huiszoeking werd gevonden, ingevorderd.

De toenmalige Almeerse vriendin van de hoofdverdachte uit Amsterdam kreeg een werkstraf van 240 uur opgelegd. Eén verdachte met een wietplantage moet daarvoor 100 uur werkstraf uitvoeren. Een advocate uit Almere en haar ex-partner kregen een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur. De voormalige partner van één van de verdachten ging vrijuit.

Een notaris uit Alkmaar moet van de rechter 1 jaar de cel in. Een andere notaris met een kantoor in Almere werd vrijgesproken. Tegen hem was één jaar celstraf geëist en een beroepsverbod van vier jaar. De man uit Amsterdam werkte onder de naam Notariaat Hollandse Brug vanuit Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel