Experts schrikken van toon gemeenteraadsdebat Urk

URK • Ma 16 februari 2015 | 23:02 • Maandag 16 februari 2015 | 23:02
De gemeenteraad van Urk moet met elkaar om tafel om de crisissfeer uit te praten die ruim twee weken terug is ontstaan na het debat over het Berechja College. Dat zei bestuursdeskundige John Bijl van het Periklesinstituut maandagavond in het discussieprogramma Forum op Omroep Flevoland.

Bijl en hoogleraar bestuurskunde Michiel de Vries zijn geschrokken van de agressieve toon van het debat. Daarin lagen twee ex-SGP-raadsleden onder vuur omdat hun collega's hen beschuldigden van het lekken van informatie.

Omdat de huidige raad nog drie jaar zit, is het volgens Bijl belangrijk dat de lucht wordt geklaard en Urk op een normale manier wordt bestuurd.

Hoogleraar De Vries is zeer kritisch over burgemeester Pieter van Maaren. Die had het voorzitterschap van de betreffende raadsvergadering over moeten dragen aan een onafhankelijk voorzitter maar bleef de vergadering leiden ook toen het over zijn eigen functioneren ging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel