Experts schrikken van toon gemeenteraadsdebat Urk

URK
De gemeenteraad van Urk moet met elkaar om tafel om de crisissfeer uit te praten die ruim twee weken terug is ontstaan na het debat over het Berechja College. Dat zei bestuursdeskundige John Bijl van het Periklesinstituut maandagavond in het discussieprogramma Forum op Omroep Flevoland.

Bijl en hoogleraar bestuurskunde Michiel de Vries zijn geschrokken van de agressieve toon van het debat. Daarin lagen twee ex-SGP-raadsleden onder vuur omdat hun collega's hen beschuldigden van het lekken van informatie.

Omdat de huidige raad nog drie jaar zit, is het volgens Bijl belangrijk dat de lucht wordt geklaard en Urk op een normale manier wordt bestuurd.

Hoogleraar De Vries is zeer kritisch over burgemeester Pieter van Maaren. Die had het voorzitterschap van de betreffende raadsvergadering over moeten dragen aan een onafhankelijk voorzitter maar bleef de vergadering leiden ook toen het over zijn eigen functioneren ging.

reacties (8)

 • mop

   

  mee eens

  reageer
 • Gerrit van Veen

   

  De experts hebben in het algemeen gelijk. maar in dit geval hebben ze een klokje horen luiden...

  reageer
 • Albert van Veen

   

  Als er leugens door hakvoortwoord worden gemeld, mag je die in alle scherpte aan de orde stellen. Al is de leugen nog zo snel...

  reageer
 • Urker

   

  Nou, ik vond dat ze de hele zaak heel goed samenvatten. vergadering leek inderdaad nergens op, deze vergadering heeft alleen mensen beschadigd, met als leidraad een veel te duur rapport vol insinuerende opmerkingen die nergens goed onderbouwd zijn. leek me meer persoonlijke vete die uitgevochten werd. en ja, de burgemeester had beter moeten weten.

  reageer
 • KC

   

  De burgemeester heeft boter op zijn hoofd en heeft een aantal personen behoorlijk beschadigd. Ook de wethouder van de SGP heeft daar behoorlijk aan meegedaan! .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sander

   

  En wat schiet de gemeente Urk met deze experts op? Inderdaad wat kramer zegt, de gemeente heeft niets aan deze experts en gaan gewoon door met waar ze mee bezig waren, ook al komen er 1000 experts! Pure geldverkwisterij aan experts inhuren!

  reageer
 • kramer

   

  ze hieven het glas, deden een plas en alles bleef zoals het was

  reageer
 • mop

   

  goede conclusie van de hoogleerlaar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert