3,5 ton gereserveerd voor verkiezingscampagnes

FLEVOLAND
De provincie Flevoland trekt dit jaar het meeste geld uit om kiezers naar de stembureaus te lokken. Dat meldt het ANP. 3,5 ton is er gereserveerd voor campagnes. Op 18 maart wordt er gestemd voor de Provinciale Staten en waterschappen.

Zuid-Holland geeft helemaal niks uit. Die vindt dat de partijen campagne moeten voeren en niet de provincie. Alle provincies samen reserveren in totaal 1,6 miljoen euro om de opkomst te bevorderen.

Bij de provinciale verkiezingen stemt meestal ongeveer de helft van de kiesgerechtigden. De opkomst ligt flink lager dan bij Tweede Kamerverkiezingen.

reacties (7)

 • Barbara

   

  Ik heb begrepen dat Provinci Flevoland haar campagne in het bijzonder richt op de ontwikkelingen van/in de natuur. Nota bene in die richting waar Flevoland al ruim in is voorzien.En om de aanwezige natuur dan meteen intelligent te gaan verpesten komt er een havenbedrijf aan de kust die allerlei afbraakzooi moet zien te verwerken en waarvoor in Brussel geld moet worden opgehaald. We worden dus twee maal bij de neus genomen...

  reageer
 • Joop

   

  Als je voor die 3,5 ton zorgt dat iedereen iets gratis krijgt en het een feestje wordt komen de mensen nog stemmen ook...

  reageer
 • Jop

   

  Doe mij 1% van dat bedrag, dan hebben we het nergens meer over

  reageer
 • Ingrid

   

  Ik ben het met je eens dat het niet nodig is dat de provincie hier zo veel geld voor uittrekt. Maar ik ben er niet voor om de provincies dan maar samen te voegen. Als Fluthol zou zijn doorgegaan, was de polder het afvoerputje van de randstad geworden qua vervuilende bedrijven enzo. Nu kan een provincie daar nog voor gaan liggen. Iets om aan te denken in het stemhokje, zou ik zeggen.

  reageer
 • sjon

   

  Te gek voor woorden> Laten de politieke partijen dit zelf betalen. Waarop moet ik als belastingbetaler hier aan meedragen? Voor deze onzin betaal ik geen belastinggeld.... Schenk dit maar aan ouderen en of zorg behoeftigen..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk

   

  Wat zonde geld! En ook volstrekt onnodig! Is dit bedoeld om de grote verliezers te helpen? Volgens mij is het niet de bedoeling om publieke middelen in te zetten voor verkiezingen? Neem een voorbeeld aan Zuid Holland zou ik zeggen! Voeg die provincies maar samen, scheelt een hoop bestuurslagen.

  reageer
 • marike

   

  Schandalig geef het maar aan de zorg uit

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert