Gemeente is voorbeeld beheer maatschappelijk vastgoed

ALMERE
De leegstand op de kantorenmarkt in Almere mag dan hoog zijn, de gemeente Almere heeft daarentegen nauwelijks problemen met de verhuur van het maatschappelijk vastgoed. Dat Almere ook een goed voorbeeld is voor andere gemeenten hoe er met dit gemeentelijk bezit moet worden omgegaan, blijkt uit de Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2014.

Lector Jan Veuger van het lectoraat Maatschappelijk Vastgoed van de Hanzehogeschool Groningen zegt dat Almere in de top tien staat omdat de gemeente het vastgoed al een aantal jaren geleden centraal heeft georganiseerd. Veel gemeenten zijn volgens hem nog maar net begonnen met het maken van een inventarisatie.

Door al het bezit onder te brengen bij het vastgoedbedrijf heeft Almere inzichtelijk van welke gebouwen het eigenaar is. Op die manier houdt de gemeente ook grip op de ontwikkelingen binnen het maatschappelijk vastgoed. Als gevolg daarvan heeft Almere met weinig leegstand te maken.


reacties (1)

 • Joost

   

  Het verschil is natuurlijk wel dat de gemeente makkelijk het bestemmingsplan van hun panden kan aanpassen. Bij alle kantoorpanden die in particulier bezit zijn is dat natuurlijk niet het geval.

  reageer
 • Paul

   

  Een bestemmingsplan gaat over een gebied en niet over een pand

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert