Jongen via poster beschuldigd van verkrachting

ALMERE
De politie heeft maandag een aantal posters verwijderd die waren opgehangen bij de Ambonstraat, in de buurt van het Buitenhout College in Almere.

Op de pamfletten werd een jongen beschuldigd van een gewelddadige verkrachting. Ook zijn foto was afgedrukt. De politie laat weten dat de identiteit van de jongen inmiddels is achterhaald.

De politie is in gesprek met een aantal mensen over de posters. Degene die de posters heeft opgehangen, heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan laster of smaad.reacties (10)

 • .\/\/.

   

  "zal de persoon op de poster veel eerder in een schoon daglicht komen dan dat het onderhuids ook over wordt gesproken." - vernieuwend nederlands, dat wel.

  reageer
 • ron

   

  verkrachting is een ernstig feit en er staat niet dat hij dader is maar verdachte. lijkt me redelijk netjes en in redelijke verhouding. dit zal zeker de oplossing versnellen en daar is ieder bij gebaat (ook de dader) als het een onjuiste verdachtmaking is kan die persoon worden gestraft en zal de persoon op de poster veel eerder in een schoon daglicht komen dan dat het onderhuids ook over wordt gesproken.

  reageer
 • ANdree

   

  Mogelijk schuldig gemaakt? De posters hangen er en de smaad en laster is geuit.

  reageer
 • Frans

   

  Fijn dat je opkomt voor het slachtoffer, Maarten. Wat niet betekent dat een posteractie als deze dús moet kunnen.

  reageer
 • Joost

   

  Dus als je bijvoorbeeld ongevraagd ruzie hebt met je buurman, en je buurman blijkt een ontzettende idioot te zijn en hangt te buurt vol met posters waarin staat dat jij pedofiel bent, dan is dat dus waar?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Job

   

  Wat als die jongen nou eens niet de dader is? Hoe zou je reageren als jouw kind op de betreffende foto zou staan, onschuldig is en aangemerkt wordt als verkrachter?

  reageer
 • Grondrecht

   

  Ooit gehoord van "onschuldig tot het tegendeel is bewezen"? De politie kijkt eerst of de vermoedelijke dader daadwerkelijk een strafbaar feit heeft gepleegd en gaat niet klakkeloos uit van wat er op posters staat. Zou je zelf ook prettig vinden als er van jou posters verschijnen waarop dit soort beschuldigingen staan. Terecht of onterecht.

  reageer
 • franka

   

  ... en hoe zat het ook weer met het principe dat je onschuldig bent totdat het tegendeel is bewezen? Eerst maar iemand beschuldigen en aan de schandpaal nagelen, kunnen we daarna altijd nog sorry zeggen als het niet waar blijkt te zijn?

  reageer
 • erik

   

  dom geklets maarten.deze jongen kan wel gepest worden op school.en nu via de posters verder gepest zijn,jou oordeel slaat bij deze ook werkelijk nergens op

  reageer
 • Maarten

   

  Waar rook is, is vuur. Deze jongen zal vast wel iets gedaan hebben. Je wordt niet zomaar van zoiets beschuldigd. Typisch weer de politie om voor de dader in plaats van het slachtoffer op te komen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert