Raad verdeeld over herten in Hollandse Hout

LELYSTAD
De gemeenteraad van Lelystad gaat nog een keer extra discussiëren over het toelaten van edelherten in het Hollandse Hout. Dat bleek dinsdagavond tijdens een vergadering in het stadhuis.

Veel gemeenteraadsleden wilden meer weten over het zogeheten beheerplan. Dat plan moet duidelijkheid bieden over de hoeveelheid herten die Staatsbosbeheer wil toelaten in het Hollandse Hout. Bedoeling is dat de dieren meer ruimte krijgen.

Tegenstanders vrezen een kaalslag in het Hollandse Hout en noemen het kaalgevreten Kotterbos als voorbeeld.

reacties (3)

 • frits

   

  Ach, Flevoland heeft minder inwoners dan de Veluwe of de Ardennen. Kan hier prima. Je ziet ook nauwelijks bezoekers in het Hollandse Hout. Maar het gaat me niet eens om de inhoud, maar om een gemeenteraad die oeverloos vergadert over iets waar ze niet over gaan. Uiteindelijk beslist de staatssecretaris. Laat de gemeenteraad zich met nuttigere zaken bezighouden, en anders kan de raad voortaan minder vaak vergaderen. Scheelt ook weer geld voor ambtelijke ondersteuning.

  reageer
 • freslo

   

  leuke dieren voor op de veluwe of ardennen, niet voor in de polder.

  reageer
 • frits

   

  Nog een keer vergaderen: tijdrekken en geen keuzes durven maken. Politieke lafheid. Staatsbosbeheer bepaalt gelukkig zelf wel wat ze met hun eigen gebied doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert