Schip takelt vrachtwagen uit IJsselmeer

LELYSTAD
Op de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen is de vrachtwagen die in het IJsselmeer lag dinsdagavond geborgen. De truck reed maandag door onbekende oorzaak het water in. Hij reed dwars over het fietspad heen en schoot vervolgens over de basaltblokken het water in. De chauffeur kwam er ongedeerd uit, maar de berging van de vrachtwagen is nog wel wat werk.

Om er voor te zorgen dat het verkeer zo min mogelijk last had van de berging werd er gebruik gemaakt van een drijvende bok met een kraan er op. Een duiker maakte de kraan vast en de vrachtwagen en op die manier is die opgetakeld.

Omdat veel automobilisten naar de bergingsoperatie keken was de maximumsnelheid teruggebracht naar 50 kilometer per uur op de Houtribdijk.reacties (7)

 • kees d.

   

  @ Geert Als men gisteravond die combinatie uit het water had getrokken vanaf de Houtribdijk had de schade aan de vrachtauto en de dijk nog groter geworden. En een onderdeel van het bergen is de schade niet groter te maken.

  reageer
 • Hj

   

  50 km per uur! Dan hebben de automobilisten meer tijd om te kijken!

  reageer
 • Niels

   

  Geert, Zit je soms op je spullen te wachten ofzo LOL

  reageer
 • 13xx

   

  Waarom moet het snel? De vrachtwagen ligt toch niet in de weg?

  reageer
 • Andree

   

  Wat een idioot gezeur. Het is 24 uur geleden. En voor een drijvende bok is het een einde varen. En u zit ook maar thuis te niksen en ze hoeven echt niet te bellen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Ligt de LKW in de weg? stremt ie een belangrijke vaarroute? Stremt ie een belangrijke rijroute? NEE. Gewoon tijd nemen en weghalen wanneer daar tijd voor is. Weet je hoe snel zon BOK is? Nou ik wel, traag!

  reageer
 • Geert

   

  Wat duurt dit allemaal lekker lang zeg het bergen, waarom kan dit niet sneller gebeuren? Als een ongeluk pas laat in de middag gebeurt dan denkt men alleen maar hier in Nederland, het is nu avond en dan werken wij niet, nee dan zitten wij liever op de bank tv te kijken, met de gedachten, het bergen komt morgen wel!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert