Gemeente wil arbeidsmigranten in dorp huisvesten

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde wil arbeidsmigranten gaan huisvesten in de dorpskern. Dat blijkt uit de woonvisie die donderdagochtend werd gepresenteerd door het college van burgemeester en wethouders.

Wethouder Wim van der Es wil dat het mogelijk wordt dat arbeidsmigranten die voor een paar jaar in Zeewolde komen werken in het dorp kunnen wonen. Er moet daarom ruimte zijn voor een nieuwe permanente woonvoorziening die geschikt is voor groepsbewoning.

Hoe groot het wooncomplex zou moeten worden en waar die zou kunnen komen is nog niet bekend. Maar volgens de wethouder is het van belang dat buitenlandse werknemers die voor de middellange termijn in het dorp werken een ander soort woonruimte krijgen met meer privacy dan de zogenoemde "Polenhotels".

In Zeewolde werken veel buitenlandse werknemers op het industrieterrein Trekkersveld. Voor arbeidskrachten die maar een paar maanden in Zeewolde werken is een grootschalig "Polenhotel" gebouwd aan de Bosruiterweg. Alle 600 plekken zijn op dit moment in gebruik en ook daar is behoefte aan uitbreiding. Van het college van b en w mogen er extra chalets worden geplaatst, waar nog eens 100 arbeidsmigranten kunnen verblijven.

reacties (8)

 • A3

   

  Toeval of? Mijn kinderen aan een huis helpen wordt door dit gemeente bestuur volkomen genegeerd. Ze staan al jaren op een wachtlijst maar komen niet in aanmerking omdat er gelukszoekers in worden gehuisvest. Triest diep triest! De gemeente spant zich enorm in om bedrijven zoals Koops e.a. aan alles en nog wat te helpen incl. hun goedkope poolse werknemers. Geld regeert dit "sociale" beleid van Zeewolde.

  reageer
 • onbegrijpelijk

   

  Verdeel al die oostblok migranten over grotere dorpen werkgelegenheid is in zeewolde extreem gedaald en de gemeente staat zwaaiend aan de zijlijn grote bedrijven ontslaan massaal personeel om vervolgens goedkope krachten aan te nemen brievenbus in polen openen daardoor onder nederlandse minimum lonen kunnen uitbetalen

  reageer
 • .\/\/.

   

  "spand de troon" - die houden we erin.

  reageer
 • onbegrijpelijk

   

  Een nederlander komt in zeewolde bijna niet meer aan een baan chauffeurs worden massaal eruit gewerkt om voor 1100 euro per maand incl overuren een oostblokker aan het werk te zetten wolter koops spand de troon in zeewolde

  reageer
 • Peter

   

  Ik ga er een slijterij beginnen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Aj

   

  Beste Peter, die Nederlanders willen niet werken.

  reageer
 • Zeewolde

   

  Gemeente zeewolde zorg eerst eens voor genoeg woonruimte voor je eigen inwoners,blijkbaar zijn de Polen belangrijker.

  reageer
 • peter

   

  Zet eerst eens die Nederlanders aan het werk, blijkbaar is er genoeg werk, of hebben we 645000 werkeloze ingenieurs?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert