Asielzoeker op zolder is 'bijbelse opdracht'

URK • Zo 22 maart 2015 | 19:22 • Zondag 22 maart 2015 | 19:22
Een uitgeprocedeerde asielzoeker in huis nemen en niet weten hoe lang hij nog blijft. De 69-jarige Krijn de Jong en zijn vrouw uit Urk stemden met dit verzoek van de stichting Gave in. Op hun zolderkamertje slaapt sinds tien maanden Syros Saïdi uit Iran.

Hij is volgens eigen zeggen drie jaar geleden als politiek vluchteling naar Nederland gekomen. Zijn asielaanvraag is afgewezen en hij wacht nu op een beslissing op zijn hehaald asielverzoek. Om in de tussentijd niet dagelijks op straat te hoeven zwerven, logeert hij bij de familie De Jong.

De Jong vindt het 'een bijbelse opdracht' om Saïdi in huis te nemen. Hij biedt hem dan ook meer dan de zogeheten bed, bad en brood-opvang. Zo merkt hij dat het lange wachten op een beslissing, het niet mogen werken en het gescheiden zijn van vrouw en kinderen Saïdi soms te veel worden. Daarbij probeert hij hem te helpen door te praten en afleiding te zoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel