Evaluatie-avond over bus Almere

ALMERE
De gemeente Almere en vervoerder Connexxion houden maandagavond een evaluatie over het stadsvervoer. Sinds 14 december rijdt een aantal buslijnen anders of zijn er bussen geschrapt. Almeerders kunnen daar maandagavond hun mening over geven.

Actievoerders hebben in totaal ruim 1.100 handtekeningen opgehaald. De klachten gingen vooral over het opheffen van buslijn 3 door Almere Haven en de nieuwe buslijnen 1 en 11.

De gemeente heeft een enquête gehouden over het busvervoer. De resultaten daarvan worden vanavond bekendgemaakt.

reacties (9)

 • Yvon

   

  De gemeente gaat met connexxion praten, maar is het niet zo dat juist de gemeente de opdracht geeft? Het idee van jan bakker steun ik om en om probleem opgelost

  reageer
 • jassie

   

  Van ov maxx kaart raakt je ov kaart vol, dan moet je een nieuwe ov kaart kopen, niet meer te vergelijken met de ouwe maxx kaart wat een goed product was voor mensen met een laag inkomen.

  reageer
 • ron

   

  aanpassing van de streeklijnen is geen echte oplossing daar is de maxx kaart niet geldig

  reageer
 • Almere Buiten

   

  Van de week lijn 11 gehad van de regenboogbuurt naar het station Almere Buiten. Deze werd ook opeens weer lijn 1. Dus waarom wordt deze dan gesplitst in lijn 1 en 11? Graag weer lijn 1 richting Almere Stripheldenbuurt/ Oostvaardersbuurt

  reageer
 • Jan

   

  In de vroege ochtend, de avonduren en op zondag zijn de lijnen 1 en 11 aan elkaar gekoppeld. Ma-za overdag dient men over te stappen bij station Buiten. Ik ben voorstander van geen verandering in Haven, hooguit zorgen dat de streekbus (151, 327, 328) direct ná lijn 1 vertrekt vanaf De Steiger én in de dienstregeling van lijn 1 kenbaar maken (door middel van een voetnoot bij de tijden) vanaf welke rit van lijn 1 er een streekbus aansluit, zodat reizigers naar De Gouwen weten of het sneller is om over te stappen op een streekbus bij De Steiger of om in lijn 1 te blijven zitten. Voor Striphelden - Oostvaarders zijn gelede bussen (18m) gewoon te ruim voor een vrij rustig traject. Daarom zou ik voorstellen om lijn 11 op te heffen, lijn 1 met de huidige frequenties te verlengen naar Oostvaarders en lijn 5, die al grotendeels met 12m bussen rijdt, te verlengen naar Stripheldenbuurt, in de daluren en op zaterdag dan iedere 15 minuten net zoals dat nu het geval is.

 • jan bakker

   

  De oplossing voor Haven is heel simpel: Buslijn 1 opsplitsen in lijn 1 - G en lijn 1 - M die dan, om en om, vanaf halte de Steiger resp. via de Gouwen en via de Marken gaat rijden. Die rijden dan beide om de 10 minuten: heel Haven blij en het kost niets extra.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Almere

   

  En lijn 1 weer van Buiten naar Oostvaarders en andersom.

  reageer
 • Frenky

   

  Bus 5 moet ook gewoon weer doorrijden naar kruidenwijk en Muziekwijk!

  reageer
 • Thijs

   

  Lijn 10 later rijden in het weekend! En door de weeks ook na19:00uur -_-"

  reageer
 • Jan

   

  Lijn 10 heeft in de beginperiode ook in het weekend gereden en toen zat er geen hond in. Zonde van het geld om een bus voor lul te laten rijden.

 • johan54

   

  Deze wijzigingen in de dienstregeling had ook niets te maken met vervoersaanbod. Het is gewoon een ordinaire verborgen tariefsverhoging.

  reageer
 • Deze reactie heeft ook niets met de buslijn te maken, maar alleen met onderbuik gevoelens.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert