Campings vrezen btw-verhoging

FLEVOLAND
De campings in Flevoland houden het hart vast. Het kabinet wil het lage btw-tarief voor campings verhogen van 6 naar 21 procent. En dat betekent dat de vakantie een stuk duurder gaat worden.

Volgens Piet Verkade van camping De Distel in Zeewolde worden zijn gasten weggepest door de overheid. Gasten met een seizoensplek gaan ongeveer 200 euro meer betalen voor hun staanplaats.

Verkade vreest dat zijn klanten dan besluiten om ergens anders naar toe te gaan omdat de gemeente Zeewolde een hogere toeristenbelasting heeft dan andere gemeenten. De Tweede Kamer praat op 1 april met minister Kamp over de btw-verhoging.

reacties (12)

 • campeerder

   

  heer verkade het terrein van de distel in van de nederlandse caravan club deze beslissen over de tarieven van overnachtingen .de leden gaan hiermee accoord .dus zou ik een bij hen te raden gaan

  reageer
 • René van de Lustgraaf

   

  College van Burgemeester en Wethouders let op jullie winkel. Vele duizenden kampeerders doen hun boodschappen in Zeewolde. Er is nu een leegstand aan winkels en dat wordt erger wanneer er minder (35%) kampeerders komen. Als adviseur wonen en veiligheid van de Seniorenraad heb ik u dikwijls gevraagd om het tarief toeristenbelasting omlaag te doen brengen en het BTW tarief op 6 % te houden.

  reageer
 • Paul

   

  Gelukkig heeft de D66 Zeewolde de plannen om de toeristen belasting NOG VERDER TE VERHOGEN! Om zo wat gaten te dichten in hun slechte boekhouding.. Meer toeristenbelasting, meer BTW, nee dat gaat helpen voor de Economie van Zeewolde.. PFFFF SLECHTE ZAAK!!

  reageer
 • Joke

   

  Beste Willem, in welke eeuw leef je? De prijzen zijn intussen ook aan de Moezel wel ietwat verhoogd :) Een BTW-verhoging is leuk voor de overheid maar in het nadeel van de kampeerder die zijn vakantie in Nederland wil doorbrengen. Dat is wel jammer, zeker voor de mensen die wat minder ruim in de slappe was zitten of om de een of andere reden niet in een hotel vakantie willen vieren. Ik denk dat je research ook niet helemaal goed is. Je kunt in Flevoland heus wel goedkoper kamperen dan voor 25 euro per dag. Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van het seizoen. Kortom, beter geen BTW-verhoging. Kamperen is minder luxe dan hotel en behoort dus een aangepast, lager BTW-tarief te hebben.

  reageer
 • willem

   

  Dat kan ik begrijpen dat de mensen de benen nemen.Als ik de tarieven van een willekeurige camping neem in Flevoland voor 2 personen per dag!!!!Dit is p/p,caravan,electra,hond,toeristenbelasting,milieheffing en douchen dan is dit ongeveer ruim 25 euro!!! Dus omgerekend in Nederlandse guldens ruim 56 gulden.Dit is dus allemaal met het lage tarief.Dus in 20 jaar tijd zijn de prijzen een veelvoud geworden van wat ze waren.Op de mooiste plaats aan de moezel betaal je all in hooguit 6 euro voor 2 personen per dag.Dus de prijs / kwaliteit op Flevolandse campings is volledig zoek.Dit ligt echt niet aan een btw-verhoging.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Vrij naar het SP rode boekje: sinds wanneer is kamperen een eerste levensbehoefte wat een lager Btw-tarief rechtvaardigt?

  reageer
 • Wouter

   

  Ik snap het probleem niet. Een vakantie via een reisbureau (bv. vlieg- of autovakantie) wordt ook belast met 21% BTW. Waarom zou er een uitzondering moeten zijn/gelden voor kampeervakanties? En dat campingondernemers worden benadeeld door de gemeente vanwege abnormaal hoge toeristenbelasting doet hier niet ter zake. Typisch een geval van jammer maar helaas.

  reageer
 • Nico

   

  Wat een gezeur; de campings die niet geïnvesteerd hebben moeten nu vrezen voor hun inkomsten. Jan en Dirkje kijken nu nog harder waar ze waar voor hun geld krijgen.

  reageer
 • RD

   

  Het word ook steeds erger dankzij die graaiers kan de gewone man straks echt niets meer !

  reageer
 • HM

   

  Als het BTW tarief landelijk verhoogd wordt, heeft het geen enkel effect op de onderlingen concurrentie. Als gasten naar een andere gemeente gaan omdat daar de toeristenbelasting (iets heel anders) lager is, doen ze dat ook wel als de BTW niet verhoogd wordt. Dus meneer Verkade kletst....

  reageer
 • KC

   

  In Lelystad en Almere wordt helemaal geen toeristenbelasting geheven.

 • ron

   

  mensen die kamperen hebben per definitie een kleine beurs ??? ik denk dat er niemand om wegblijft ook de mensen met de kleine beurs niet

  reageer
 • sjonny

   

  Dit is veel gemakkelijker het geld te halen bij de man met de kleine beurs dan bij de raad van bestuur van banken/verzekeringsmaatschappijen. Die mensen hebben het met een inkomen van over een miljoen toch zo moeilijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert