Windmolenplan verdeeld in vier gebieden

FLEVOLAND • Wo 1 april 2015 | 10:19 • Woensdag 1 april 2015 | 10:19
Een gezamenlijk windmolenplan voor Lelystad, Zeewolde en Dronten is niet meer mogelijk. Daarom is het plan nu opgedeeld in vier verschillende gebieden. Daarnaast komt er een apart plan voor de molens bij de Houtribdijk. Dat laat de provincie weten.

Bij het tot stand komen van een gezamenlijk plan voor heel Zuidelijk Flevoland kwamen volgens de provincie teveel problemen naar boven. Zo stapte een aantal windmoleneigenaren in Dronten uit het overleg en was er discussie over de locaties voor de nieuwe windmolens. Dat is opgelost door het gebied en het plan op te delen. Ieder gebied krijgt dan een eigen regelgeving en een eigen tijdsplanning. Daardoor hoeft Zeewolde bijvoorbeeld niet meer te wachten op de andere gemeenten voor de start van het saneringsplan.

Het is de bedoeling dat oude windmolens verspreid over het landschap weggehaald worden. Daar komen nieuwe windmolens met meer vermogen voor terug en die worden zoveel mogelijk op één lijn geplaatst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel