Beatrixsluis weer open voor scheepvaart

ALMERE
De Beatrixsluis in Almere is weer open. Dit betekent dat de pleziervaart en kleinere schepen weer van de Noorderplassen naar het Weerwater kunnen varen.

De Beatrixsluis heeft een nieuw besturingssysteem en nieuwe sluisdeuren gekregen. Hierdoor kunnen schepen de sluis sneller passeren. De opknapbeurt is onderdeel van de verbetering van de zogenoemde Blauwe As.

Deze vaarroute loopt van het Gooimeer naar het Markermeer via Almere Centrum. Half mei zal de hele vernieuwde Blauwe As feestelijk worden opgeleverd.reacties (3)

 • Paul Slingerland

   

  Ja hoor, de Beatrixsluis is eindelijk weer open. Op 4 april, na talloze keren uitstel, maar dan toch nog klaar voor de Pasen. En op 5 april al weer defect. Na een uur wachten nog steeds geen "calamiteiten" medewerker. En René, inderdaad heel onvriendelijk. Als je in de sluis bent afgemeerd, kan er niet van af. Net een gevangenis, met al die stekelige hekken. Beatrixsluis, de nieuwe naam BAJESSLUIS

  reageer
 • Rene

   

  Vanmiddag gaan kijken en onder de indruk, maar vind de oude opzet "vriendelijker". Het is nu een heus "sluizencomplex" geworden met hekken en maar liefst ACHT sets verkeerslichten..., maar de capaciteit van de sluis zelf is hetzelfde gebleven. Hoop dat e.e.a. vandaalproof is en dat 24/7 camerabewaking voldoende is om het schoon, heel en veilig te houden.

  reageer
 • Steden Stedenwijker

   

  Gefeliciteerd! Hopelijk weten de scheepjes de route te vinden en meren zo ook nog eens af in Weerwaterhaven. De Jan van der Heijden van PIT! kan dan ook wat makkelijker Almere bevaren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert