Volkstuin bij oude pand Dubbel-Op

LELYSTAD
Op een stuk grond bij het oude pand van pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op in Lelystad komt een volkstuin voor autistische kinderen uit het speciaal onderwijs.

Het project 4Fusion is bedacht door een docente van het Aurum College en wordt gesteund door verschillende zorgpartijen. Kinderen en ouderen werken in de tuin nauw samen. De locatie is gekozen vanwege de centrale ligging.

De gemeente steunt het initiatief, omdat het een voorbeeld is van breed gedragen burgerparticipatie, waarbij de gemeente alleen hoeft te faciliteren.

reacties (12)

 • Amber

   

  Tot nu toe staat er nog geen hek omheen en wat blijkt..........? Alles staat er nog. Vertrouwen geven is vertrouwen krijgen ....Als je iets moois maakt met elkaar wil men er ook goed voor zorgen en zo kan het mooi blijven. Als ik kijk naar alle positieve reacties die we krijgen wanneer we aan het werk zijn dan denk ik dat iedereen een oogje in het zeil wil houden om vernielingen te voorkomen! Kortom: 4Fusion staat voor "Zorg" in de breedste zin van het woord!

  reageer
 • Amber

   

  Hai Nico, Op welke school zit je dochter? Je dochter is overigens ook buiten school om erg welkom. Binnenkort gaat mijn site on-line, daarin staan ook de openingstijden van 4Fusion. Morgen komt overigens omroep Flevoland een aantal van mijn leerlingen interviewen en ons filmen wanneer we aan het werk zijn. Groet van Amber

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, het is niet goed of het deugt niet, natuurlijk.

  reageer
 • Hans

   

  een goed initiatief alleen de locatie is totaal niet in het zicht dus is het wachten op vernieling en overlast. Beter nog een keer naar de locatie kijken want hoe vertel je kinderen dat hun tuintjes voor de lol vernield zijn?

  reageer
 • oud Atol wijkbewoner

   

  Daarin tegen zijn er heel veel in het verleden in de Atol wijk gerenoveerd echter zijn de huidige bewoners (kanszoekers) die keer op keer en puinzooi er van maken en structureel wat van de wijk proberen te maken. ik heb gezien en naast gewoond dat men de luiers en de oude bankstellen in de tuin gooien. wanneer je er wat van zegt bedreigen ze je of ben je volgens hen een racist... dat zag ik maar als een compliment en het dus zelf maar opgelost met een beestje benzine e.d.......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • John

   

  Prima idee, maar waarom geen gebruik maken van de bestaande volkstuin ro d de Noordzoom, leegstand zat daar... ,zou dat stuk stad ook opfleuren. Dan maar een kwartiertje langer op de fiets, kan ook geen kwaad

  reageer
 • Jake

   

  Helemaal Top!

  reageer
 • Sandra

   

  Gemeente kan de Atolwijk niet opknappen. Probleem van deze wijk is dat veel huiseigenaren hun huis voor een prikkie hebben gekocht van Centrada zonder erbij na te denken dat een huis onderhoud(geld) nodig heeft. Veel bewoners hebben financiele verplichtingen aan familie in hun thuisland en vinden dat belangrijker dan hun huis en woonomgeving te verfraaien. Eigenlijk zijn deze mensen in een huurwoning beter af maar kopen liever omdat de maandlasten dan €100,- goedkoper zijn.

  reageer
 • jebroer

   

  Ja. Geweldig. Gemeente Lelystad zou dit meer moeten doen. Evenals het opknappen van sommige wijken. Was va de week in de Atol.. schrok me een hoedje..

  reageer
 • ronald

   

  Dat noem ik ,dubbel op goed

  reageer
 • Nico

   

  Wat een fantastisch initiatief. Mijn autistische dochter las dit en reageerde heel enthousiast. Wij hopen snel hier meer over te horen via school.

  reageer
 • Nico

   

  Wat een fantastisch initiatief. Mijn autistische dochter las dit en reageerde heel enthousiast. Wij hopen snel hier meer over te horen via school.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert