Stageservicepunt op 13 april open

ALMERE
Het ROC Flevoland en de gemeente Almere openen op 13 april een Stageservicepunt op het Ondernemersplein in het stadhuis. Op deze plek kunnen ondernemers en scholieren elkaar vinden voor een geschikte stage of een geschikte stagiair.

Vorig jaar konden 150 Almeerse MBO-studenten niet afstuderen omdat ze geen stageplek konden vinden. De gemeenteraad wilde daarom een servicepunt zodat bedrijven actiever en beter geïnformeerd werden over het aanbod van stagiairs.

De gemeente Almere en ROC Flevoland betalen er samen voor. Dagelijks zal er een stagecoördinator van het ROC Flevoland aanwezig zijn. Die werkt niet alleen voor het ROC Flevoland maar ook voor andere Almeerse onderwijsinstellingen. Het servicepunt is in ieder geval één jaar open.


reacties (2)

 • Lola

   

  Mag ik dan ook opmerken dat bij sommige opleidingen de leraren een eigen gevonden stage weigeren omdat het roc flevoland een contract heeft met bepaalde bedrijven. Bij verpleegkunde voorgekomen. Mij werd destijds ook doodleuk gezegd dat ik niet in een psychiatrische richting mocht afstuderen omdat zij geen contracten daarin hadden en ik mocht niet zelf op zoek. Dan klapperen toch mijn oortjes als ze berichten dat studenten niet konden afstuderen vanwege de stage. Vonden ze zeker leuker dat desbetreffende studenten een jaartje langer lesgeld zouden betalen?

  reageer
 • jasper

   

  Vermijd het bedrijf dat camera's installeerd uit Almere buiten. Hier leer je echt niks.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert