Kritiek provincie op plan Hollandse Hout

LELYSTAD
De gemeente Lelystad moet beter onderbouwen waarom er in het bos Hollandse Hout recreatiewoningen worden toegestaan. Dat stelt de provincie in een zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan voor het Hollandse Hout, dat vlakbij de Oostvaardersplassen ligt.

Met het plan wil de gemeente toestaan dat er edelherten in een deel van het bos kunnen komen. Tegelijk moet het Hollandse Hout interessanter worden voor recreatie.

Volgens de provincie maakt de gemeente niet duidelijk of er behoefte is aan recreatiewoningen in het bos en of die misschien op een andere plek kunnen komen. Ook is niet aangegeven hoe de bereikbaarheid van de huisjes wordt geregeld.

De provincie vindt dat het bestemmingsplan verder niet helder is over hoe de ingrepen in het bos elders worden gecompenseerd.

reacties (3)

 • Richard

   

  Recreatiewoningen in nederland whaha of te wel mensen die goedkoop gaan wonen 't jaar door. Lekker zooitje gaat het dan worden!!

  reageer
 • Albert

   

  Het is niet meer bij te houden zoveel goede plannen er zijn wat betrekking heeft op de Oostvaardersplassen. Uitbreiding van het vliegveld, promotie in Duitsland om nog meer bezoekers te trekken, vakantie huisjes in het aangrenzende bos. Allemaal vast bedacht door vakmensen die dit zo unieke gebied ook uniek willen houden.

  reageer
 • bb

   

  Het is de bedoeling van de gemeent om het vol te bouwen Enzo snel mogelijk richting het water daar leveren de huizen het meester op

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert