Chaotische avondspits rond Almere Stad

ALMERE
Het verkeer rond Almere Stad heeft in de avondspits veel last gehad van een gekantelde vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde op de afrit van de A6, vanuit de richting Amsterdam.

Een deel van de lading van de vrachtwagen lag op de weg. Als gevolg van de afsluiting stond er een lange file tussen Almere Poort en Almere Stad. Ook het verkeer op de Waterlandseweg en op de Veluwedreef richting de A6 liep vast.

Ter plaatse werden verkeersregelaars ingezet. De afrit is inmiddels weer vrijgegeven. De vrachtwagen is dinsdagavond rond 20.00 uur geborgen.


reacties (9)

 • JeeBee

   

  Het is gewoon vrij standaard om de vrachtwagenchauffeur de schuld te geven als een truck betrokken is bij een ongeluk. Gisteren nog een chauffeur gesproken die oa. een dag eerder bij een uitvoegstrook in de ankers moest omdat een automobilist ineens zijn auto voorlangs gooide. En dat soort acties van 'ongeduld' maakte hij meerde malen per week mee inderdaad. Maar hij moest er ook niet aan denken als het fout was gegaan, zeker niet toen hij 2 kleine kinderen op de achterbank zag zitten...

  reageer
 • Kaassie

   

  Ik ben ( gelukkig) geen beroepschauffeur. Maar als ik zie hoe vaak er nog een personenauto even voor een vrachtwagen moet schieten, kan ik mij voorstellen dat een ruk aan het stuur van de beroepschauffeur, veel persoonlijk letsel van de "haastige" mensen voorkomt. Helaas reageren vol geladen vrachtauto's anders dan de meeste personen auto's en is het risico van omvallen zeer groot. Mensen, geef de beroepschauffeurs de ruimte, scheelt veel ellende en de supermarkt ligt tijdig vol met de artikelen die je nodig hebt.

  reageer
 • Jan

   

  Mijn oprechte verontschuldigingen dat ik het bij het verkeerde eind heb!

  reageer
 • De ingenieur

   

  De werkzaamheden voor verdubbeling zullen eerdaags aanbesteed worden. Waar klaagt u over?

  reageer
 • Dick

   

  Jan, Er is maar één reactie die stelt dat er te hard gereden is. De andere reactie geeft alleen een "voorbeeld". Daar wordt alleen gesteld, in reactie op een domme opmerking, dat dit ongeluk hoe dan ook gebeurd zou zijn. Ook al zou betreffende weg "veiliger" zijn. Dan verder, de chauffeur is ALTIJD verantwoordelijk voor de belading van de vrachtwagen. Ook al belaadt een ander hem. Is ie het er niet mee eens? moet ie maatregelen treffen (andere verdeling bijv.). Zou lekker zijn zeg, "nee 't is niet mijn fout, ik heb niet geladen". Ik zal het een keer zeggen als jouw auto schade ondervindt van een chauffeur die de belading niet voor elkaar heeft. Kijken hoe je dan reageert.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Gelukkig zijn er wederom mensen die de oorzaak van een ongeluk door een paar zinnen en een kort bijbehorend filmpje menen te kunnen vertellen. Ik lees nergens dat de vrachtwagen te zwaar beladen is geweest en (veel) te hard door de bocht is gegaan. Misschien was de container op de aanhanger gewoon verkeerd beladen (te veel gewicht aan één kant en nee, dat hoeft niet de schuld van de chauffeur te zijn) of is door een technisch mankement iets verkeerd gegaan??? En als alle schade die (eventueel) wordt veroorzaakt door onverantwoordelijk gedrag van bestuurders door henzelf betaald zou moeten worden zou de premie voor de verzekering behoorlijk omlaag kunnen.

  reageer
 • Alex

   

  Beste Steef, op vrachtwagens die te zwaarbeladen zijn en te hard door de bocht gaan kun je geen verkeersmaatregelen nemen, dan dat je bestuurders van die kolossen vraagt om hun boerenverstand te gebruiken. Met andere woorden als je op de Waterlandseweg waar je nu 80 mag rijden, 30 km per uur mag rijden zou het ongeluk zich nog hebben voorgedaan.

  reageer
 • Kevin

   

  Waarschijnlijk veel te hard vanaf de A6 door de bocht gegaan. Gelukkig geen gewonden, maar laat de onverantwoordelijke chauffeur maar alle schade betalen. Roekeloos noemen we dat. Waarschijnlijk nog net even het stoplicht halen

  reageer
 • steef

   

  al jaren is die waterlandse weg gevaarlijk wanneer gaat er iets gebeuren om het veiliger te maken .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert