Biologische telers blij met nieuwe aardappel

FLEVOLAND
De nieuwe aardappelsoort Carolus is een zegen voor biologische telers. Dat zegt Arend Leen Hoekstra, een biologische boer in Lelystad.

De Carolus is een nieuwe aardappelsoort die resistent is tegen de schimmelziekte phytophthora. Daarnaast oogt de aardappel 'normaal' én smaakt hij net als andere gangbare soortgenoten.

Er zijn eerdere pogingen gedaan om een schimmelresistente-aardappel te telen, maar die mislukten allemaal. Of omdat de smaak niet goed was, of omdat hij er vreemd uitzag. Hoekstra teelt de Carolus al vier jaar op proef, maar dit jaar gaat de aardappel voor 't eerst de grond in voor consumentengebruik.

In totaal gaan 70 Nederlandse biologische boeren het nieuwe landbouwproduct telen. In september moeten de eerste Carolus-aardappels in de winkel te koop zijn.

reacties (5)

 • jan bakker

   

  Niet alleen bio-boeren ,ook gangbare zijn hier heel blij mee. geeft de sector een hoop minder infectie druk voor de aardappelteelt met biologische boeren om je heen ! Hulde voor agrico!!!!!!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, daar heb je gelijk aan. Maar als consument erger ik me groen en geel aan de prijs-kwaliteitsverhouding van de aardappels in de supermarkt. Dus ik ben uitermate geïnteresseerd in wie wat opstrijkt van de prijs die ik ervoor betaal.

  reageer
 • Jaap

   

  Is ook terecht,zij hebben geld en energie in de ontwikkeling gestopt.

  reageer
 • nopper

   

  agrico...

  reageer
 • .\/\/.

   

  En wie heeft het copyright op deze aardappel? M.a.w. wie gaat er het meest aan verdienen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert