Bezwaren tegen vergunning Walibi afgewezen

BIDDINGHUIZEN
De bestuursrechter heeft de bezwaren van omwonenden en buurgemeenten afgewezen tegen de nieuwe omgevingsvergunning voor attractiepark Walibi Holland.

In de nieuwe vergunning mag Walibi van de gemeente Dronten op 42 dagen per jaar extra activiteiten in en om het attractiepark organiseren. Dat waren eerst 15 dagen.

De bewonersvereniging van het nabijgelegen bungalowpark De Boschberg en de gemeenten Nunspeet en Elburg gingen daar tegen in beroep. Zij zijn vooral beducht voor meer luidruchtige, meerdaagse muziekevenementen op het terrein van Walibi, zoals Lowlands en Defqon.1.

De bestuursrechter concludeerde dat er niks mis is met de gestelde geluidsnormen in de vergunning. Volgens de gemeente Dronten en Walibi is de nieuwe vergunning juist een verbetering voor de omwonenden, onder meer omdat er een geluidsnorm in is opgenomen.

reacties (6)

 • Hobby

   

  Wij wonen aan de rand van Biddinghuizen, en als er een geluidsnorm in begrepen is in de vergunning, waarom heb ik dan vanaf donderdagmiddag tot maandagochtend 5.00uur lowlands gehoord...... Echt walgelijk was het niet om aan te horen. En zeurpieten, als je 4 dagen lang dit soort muziek hoort mag je zeuren. Dus 42 dagen dagen extra herrie hoeft van mij niet, weg met de wethouder die dit verzonnen heeft.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  In dat geval moet men gewoon handhaven. Zo niet, dan moet de wethouder weg, omdat men de wet \ regels niet handhaaft. Verder kan men ook meerdere zachtere luidsprekers bij dit soort evenementen plaatsen. Het geluid blijft dan even hard op het terrein, maar het geluid komt minder ver, omdat het geluid vanuit de luidspreker minder hard is.

  reageer
 • Ilse

   

  Biddinghuizen en de gemeente Dronten schreeuwen moord en brand bij het idee dat er een vliegveld komt bij Lelystad. Want het is zo lekker stil in Biddinghuizen en al het geluid wat er meer geproduceerd wordt dan een zingende vogel verstoort het woongenot. Maar nu er andere zijn die bang zijn voor geluidsoverlast moeten ze niet zo zeuren. Deze omwonende en buurgemeente weten heel goed waar tegen ze geprotesteerd hebben. Want er waren wel degelijk afspraken over de geluidsnormen en die werden ijskoud overschreden, maar dat wordt door de Wethouder weg gewuifd, want het zou nu allemaal beter worden. De wethouder heeft goed gekeken naar Alders die als een stoomwals over alle commentaren heen walst.

  reageer
 • Henk

   

  In Elburg, Nunspeet, en Hoge Enk wonen alleen maar zeurpieten

  reageer
 • Ruud

   

  In de oude situatie was heel veel m.b.t. geluidhinder geregeld. Het probleem voor de omwonenden was dat de normen zoals die waren gesteld in de milieuvergunning vaak niet werden gehandhaafd of in het geval van Lowlands zelfs opgerekt met medeweten van de gemeente. In de toekomst zal dit niet veel beter gaan indien men de paragraaf over handhaving voor de 30 uitzonderingsdagen in de nieuwe milieuvergunning nauwkeurig leest.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rogier de Groot

   

  Terechte uitspraak: In de oude situatie was maar weinig m.b.t. geluidshinder geregeld. In de nieuwe situatie is echte handhaving goed mogelijk. Verder worden er 3 situatie onderscheiden: - Normale situatie (geluidsarme evenementen en park open van 10 - 21 uur. - Normale situatie met uitzondering (geluidsarme evenementen en park open van 10 - 24 uur, eventueel sierwerk, 30 dagen,). Bedoeld voor zomeravonden en Halloween. - Uitzonderlijke situaties (geluidshinderlijke evenementen en park open, 12 dagen). Bedoeld voor Lowlands, etc. In totaal mag Walibi in de toekomst op 42 dagen extra dingen doen, vanaf 12 dagen meer hinder mogen veroorzaken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert