Huizenprijzen stijgen harder dan gemiddeld

FLEVOLAND
De huizenprijzen in Flevoland zullen de komende tien jaar harder stijgen dan gemiddeld. Dat voorspelt het economisch bureau van de ING Bank. Landelijk gezien is de waardestijging 2 procent, Flevoland zal daar dus boven zitten.

Als belangrijkste reden noemt de ING dat de bevolking in Flevoland harder gaat groeien dan in andere regio's. Tot 2025 stijgt het aantal woningen met 15 procent.

De ING merkt ook op dat huizenprijzen in Flevoland lager liggen dan gemiddeld. Wisselt een woning in Nederland gemiddeld voor 220.000 euro van eigenaar, in Flevoland is dat slechts 188.000 euro.


reacties (2)

 • Marcel Cheuk Alam

   

  Mijn woz waarde is in 2015 met 8,5 % gestegen. Van Euro 399.000 naar Euro 433.000 . Is dit wel reéel ?

  reageer
 • frits

   

  de kop suggereert een feit, maar het is dus alleen maar een verwachting van een bank die de afgelopen jaren op andere fronten ook niet in staat is geweest goede voorspellingen te doen, en daarom door de overheid gered moest worden. Grote hoeveelheden woningen bijbouwen is juist eerder een reden dat de huizenprijzen minder hard zullen stijgen dan in andere provincies. Schaarste leidt namelijk tot prijsopdrijving; een groot aanbod aan nieuwe woningen niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert