Lintje voor Jörgen Raymann en nog 12 Almeerders

ALMERE • Vr 24 april 2015 | 10:19 • Vrijdag 24 april 2015 | 10:19
In Almere zijn 13 lintjes uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen. Zes van de gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. De andere zeven mogen zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Het was de laatste keer dat Annemarie Jorritsma de lintjes mocht uitreiken als burgemeester van Almere.

Wie kregen er een lintje en waarom?

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Willy Esajas
Ze is medeoprichter en bestuurslid van de Landelijke organisatie van Surinaamse vrouwen. Via de stichting Vrouwen Bijlmer maakte Esajas vrouwen bewuster van hun positie in de samenleving. Verder is zij voorzitter geweest van de Landelijke Organisatie van Surinaamse Ouderen en ze nam deel aan het overleg Vrouwen en Minderheden op het ministerie van Sociale Zaken.

De heer Gerard Van Dam
Hij werkt als vrijwilliger voor het Leger des Heils. Daarnaast heeft hij diverse functies vervuld binnen kerkelijke besturen. Mede door het werk van Van Dam is het hospice in Almere tot stand gekomen.

Mevrouw Greet van Gils-Van der Sluis
Ze begon haar vrijwilligerscarrière bij de vereniging Ouders van Couveusekinderen. De couveusespeelkoffer, die in veel ziekenhuizen wordt ingezet, is mede ontstaan door het werk van Van Gils-van der Sluis. Daarnaast is ze acht jaar voorzitter geweest van stichting ISAAC-NF, zij behartigen de belangen van mensen die nauwelijks tot niet kunnen praten.

De heer Gerrit Scheepstra
Elf jaar lang is Scheepstra vrijwilliger en bestuurslid geweest voor de Nederlandse Noma Stichting. In zijn vakanties is Scheepstra als anesthesioloog uitgezonden naar Afrika om daar in moeilijke omstandigheden te opereren. Verder verspreidde hij zijn kennis over anesthesie in deze gebieden.

De heer Klaas Jongejan
Hij begon als collectant voor het KWF, later werd hij voorzitter van de Almeerse afdeling van het KWF. Daarnaast zet Jongejan zich in voor verschillende stichtingen waaronder het bevrijdingsfestival, Stichting Veteranen Almere en het Inloophuis.

Mevrouw Michelle Rutten
Twaalf jaar lang is ze bestuursvoorzitter geweest van Revalidantenraad van Meremgroep/Trappenberg. Daarnaast is Rutten verbonden aan diverse stichtingen in Almere en in het buitenland waaronder Stichting Breinstorm Zuiderzeeland, stichting Avanti en Weebale foundation in Oeganda.

De heer Jörgen Raymann
Hij zet zich al jarenlang in voor kinderrechten over de hele wereld. In Suriname heeft hij een eigen foundation, het PIET-fonds (Poor Infant Equality Trust-fund). De opbrengsten van de shows in Suriname gaan naar kindertehuizen. Verder zet de tv-presentator zich al tien jaar in voor Unicef en andere initiatieven in de samenleving.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Erick Bouwe
Hij is oprichter en koormeester van koor Sinafir. In Suriname begeleidde Bouwe jongeren in een pilot-project van SOS Kinderdorpen. In Almere werd Boume voorzitter van kaartclub de Troefcall Club Almere. Verder werkt hij als vrijwilliger in buurthuizen Cobra en Parkwijk.

De heer Frits Hopman
In appartementencomplex Messiaenplantsoen in de Muziekwijk is de heer Hopman de steun en toeverlaat van de bewoners. Zo rijdt hij bewoners naar het ziekenhuis en helpt hij bij alle problemen in de buurt. Daarnaast is hij 48 jaar bloeddonor.

Mevrouw Nelleke van Schieveen - Blik
Ze maakt sinds 1978 deel uit van de beheerscommissie van een appartementencomplex. In het dierenasiel van Almere werkte ze op de knaagdierenafdeling en stak ze veel tijd in de website van asielkonijnen. Daarnaast is van Schieveen-Blik medeoprichter van de bewonersorganisatie in de Molenbuurt.

De heer Ad Van Bree
Hij werkt bij het Almere Gilde. Van Bree geeft op vrijwillige basis adviezen over administratie en geeft leiding aan 25 vrijwilligers. Verder is hij penningmeester van een bridgeclub en van bewonersvereniging Vivaldi.

De heer Jan Stähli
Werkt als vrijwilliger voor woonzorgcentrum Sint Jacob. Hij zorgde onder andere voor dagjes uit voor de bewoners. Op basisschool Al Iman is hij mediator voor de school en de buurt. Daarnaast is hij 'leesopa' op deze school, hij helpt leerlingen die meer leestijd nodig hebben.

Mevrouw Els van Schie-Koster
Ze is sinds 1982 betrokken bij verschillende vrijwilligers activiteiten in buurthuizen. Van Schie-Koster zet zich in voor de leefbaarheid van Almere Haven, ze organiseert daar klaverjasavonden en bingomiddagen. Daarnaast is ze mantelzorger voor de buurtbewoners.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel