Burgemeester reikt zes lintjes uit

NOORDOOSTPOLDER
Burgemeester Aucke van der Werff heeft lintjes opgespeld bij zes inwoners van Noordoostpolder. Dat vond vrijdagochtend plaats in het gemeentehuis in Emmeloord. Drie inwoners kregen de titel Lid in de Orde van Oranje - Nassau, twee mogen zich vanaf nu Ridder noemen. Een inwoner van Ens mag zich zelfs Officier in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Officier in de Orde van Oranje - Nassau

De heer Jos van Campen
Hij heeft veel betekend voor de nationale en internationale positie van de Nederlandse agrarische sector. Hij was voorzitter van de raad van bestuur van Royal Cosun. Hij zorgde ervoor dat Europese bietentelers op één lijn bleven na de hervormingen in het Europese suikerbeleid.

Ridder in de Orde van Oranje - Nassau

De heer Gerard van Tilburg
Als vice-voorzitter van Cosun speelde hij een belangrijke rol binnen deze coöperatie. Daarnaast was hij 15 jaar lid van bestuur van de Rabobank Noordoostpolder-Urk en voorzitter van de Raad van Commissarissen van dezelfde bank. Daarnaast werkte hij bij sportvereniging Bant, Vereniging van Scholen met de Bijbel en Stichting Indoor Noordoostpolder.

De heer Willy Schutte
Hij was jarenlang wethouder van de gemeente Noordoostpolder namens het CDA. Daarnaast werkte hij voor verschillende agrarische organisaties, waaronder ABTB, FLTO, NLTO LTO Noord Agriterra en Agrico. Schutte besteedde veel tijd aan agrarische belangenbehartiging.

Lid in de orde van Oranje - Nassau

De heer Aalt van der Weg
Sinds 1979 zet Van der Weg zich in voor verschillende verenigingen en organisaties in Noordoostpolder. Tegenwoordig is hij betrokken bij het seniorenorkest, de ANBO en de golfclub Emmeloord.

De heer Bertus Ritsema
Hij is al 35 jaar politiek en maatschappelijk actief in Noordoostpolder. Ritsema is jarenlang raadslid geweest voor het CDA en is medeoprichter en voorzitter van de Politieke Unie. Daarnaast is hij voorzitter van de Vereniging van Nationale Gedenkdagen en van het 4 mei-comité Noordoostpolder.

Mevrouw Coby Sanderse - Boschema
Ze is werkzaam voor vier verschillende organisaties in Noordoostpolder, met name in Marknesse. Ze werkt voor peuterspeelzaalwerk, openbare basisschool De Driesprong, de protestantse kerk Marknesse en dorpsbelang Marknesse.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert