'Ebola-uitbraak' op Almere College

DRONTEN
Op het Almere College in Dronten is de ernstige ziekte Ebola uitgebroken. Althans, dat moet de jaarlijkse examenstunt doen geloven.

De school is in quarantaine geplaatst. Niemand kan zomaar in of uit de school. Daarnaast lopen de scholieren rond in witte overalls.

Met deze stunt willen de examenleerlingen ook aandacht vragen voor Artsen zonder Grenzen. Zij biedt namelijk medische noodhulp in gebieden die getroffen zijn door ebola. Daarom worden er diverse activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel.
reacties (9)

 • Marieke

   

  Prachtig dat examenleerlingen aan de gebruikelijke stunt de school ook heeft gedwongen tot nadenken en stilstaan bij wat er is gebeurd in Sierra Leone, Liberie en Guinea. En hoe vaak wordt er geld opgehaald bij een examenstunt. De schoolleiding mag trots zijn op hun leerlingen die hart voor de medemens hebben. En dat er ook lol bij is, prima. Ook in de bovengenoemde landen proberen ze, ondanks alle ellende, nog veel te lachen!

  reageer
 • Maxime

   

  De mensen die Ebola in slechte zin in hun mond hadden werden grondig schoon gespoeld, helaas zijn veel activiteiten niet door gegaan omdat we hagel hadden. Maar zelfs na de hagel was het leuk te zien hoe de leerlingen én leraren toch de stormbaan af gingen. De keuze voor ebola was om de mensen stil te laten staan dat het ook zo jou kan overkomen en je er bijna machteloos bij bent.

  reageer
 • Kelly

   

  Deze examenstunt heeft geld opgehaald, dus ik vind er niks verkeerds aan, en zoals vorig jaar, was deze examen stunt goed geregeld !

  reageer
 • C.van.A

   

  Jammer dat mensen niet kunnen lezen!Geen onzin stunt maar juist 1 met een boodschap.En natuurlijk komt er ook een stukje lol om de hoek,deze jongeren denken wel verder na dan sommigen die zelfs lezen niet serieus nemen.Succes met de examens,en laat de azijnpissers lekker zeuren!

  reageer
 • niloy

   

  Haha geweldig ik zit zelf op die school en ik heb eigenlijk tot 8e maar nu ben ik gewoon de hele dag vrij geweest

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjinksie

   

  Zeker hebben ze zich dat gerealiseerd. Als je goed leest, halen ze op deze ludieke wijze ook geld op om de hulporganisaties te kunnen ondersteunen bij de bestrijding ervan.

  reageer
 • HH

   

  Gelukkig is er aan het goede doel gedacht, anders zou het een misplaatst gebeuren zijn.

  reageer
 • mij

   

  Zo'n slechte stunt!!!! Hebben ze wel bedacht wat de risico's zijn en hoeveel slachtoffers deze ziekte heeft geeist!!!!

  reageer
 • eerst even goed lezen! !

 • ik

   

  Opzich hebben de leerlingen juist dit idee gehad omdat de ziekte zoveel slachtoffers heeft geeist. Ze hebben geld verzameld op school en door sponsoren. en welke risico's? Het is een examenstunt met een goed doel eraan gebonden. geen enkel risico vanuit mijn perspectief. Ze doen dit niet om de nadruk te leggen op de "fun" van ebola, ze geven aandacht aan het onderwerp door het als hoofdonderwerp van hun examenstunt te gebruiken en het opgehaalde geld te doneren. wat misschien vaker moet gaan Gebeuren.

 • ikke

   

  Lees verder, mij! Er staat juist dat ze aandacht willen voor de hulpverlening daar. Soms moet je enigszins laten zien wat voor gevolgen het geeft. Mijn kind vond het een duidelijke examenstunt en snapte de achtergrond. Geslaagd dus!

 • De Vries

   

  beste mij, u bent zeker vergeten om de laatste alinea van dit artikeltje te lezen :) Daarin wordt namelijk vermeld dat ze d.m.v. deze stunt geld op halen voor Artsen zonder Grenzen, een organisatie die hulp biedt in de getroffen ebola-gebieden.

 • almere

   

  Ha ha wat een leuke grap

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert