Filmwijkers bieden diensten aan elkaar aan

ALMERE
Buren die elkaar helpen met klusjes, een kinderdisco, samen koken of elkaar gewoon ontmoeten: dat zijn enkele voorstellen die bewoners van de Almeerse Filmwijk maandagavond in het wijkcentrum aan elkaar hebben gepresenteerd.

Het Platform Filmwijk denkt dat wijkbewoners veel meer voor elkaar kunnen betekenen, nu de gemeente verlangt dat mensen steeds meer onderling regelen. Kleine initiatieven kunnen helpen om de wijk leefbaar te houden en de contacten te verbeteren, zo hoopt het platform.

Op de eerste avond waren er vooral bewoners die hun diensten aanboden. Met mond-tot-mondreclame hopen de initiatiefnemers dat er zich bewoners melden die ook echt gebaat zijn bij de hulp en zorg.

reacties (8)

 • Marijke

   

  Ik had het over uitkeringsinstanties, niet over de belastingdienst.

  reageer
 • Femke

   

  @Marijke Als een elitaire groep mensen door de jaren heen bewezen heeft over voldoende centjes te beschikken en jaren lang gebruik hebben kunnen maken van hun "mannetjes", klussers of zwartwerkers heten dat, dan zouden mensen met een minimum inkomen nu daarvoor nu de rekening moeten betalen? Dat kan niet, dat mag niet en dat gebeurt ook niet! Dat snappen de dames en heren van de belastingdienst ook heel goed..

  reageer
 • Marijke

   

  Een goed initiatief! Maar wel met een stevige keerzijde voor mensen die afhankelijk zijn van een uitkering, inclusief AOW. Want Ed heeft gelijk. Je loopt een risico als je als uitkeringsgerechtigde gebruikt maakt hiervan, zowel als aanbieder als ontvanger. Want voor je het weet kun je problemen krijgen omdat je iets doet waarvoor je geld had kunnen vragen, of omdat je dan niet beschikbaar zou zijn voor de arbeidsmarkt. De wet is hier erg vaag over en er zijn al vaker mensen met een uitkering de dupe geworden van hun goede bedoelingen.

  reageer
 • Femke

   

  Nu de buurtontmoetingscentra zijn wegbezuinigd is het logische gevolg dat blijvende behoeftes van bewoners op andere wijze worden opgespoord en kenbaar gemaakt. Via Facebook contact zoeken is een van de mogelijkheden.Het heft op een hartvervullende wijze als zelfstandige in de hand nemen kan bijdragen de vraag en aanbod kwestie te versimpelen.Barstens veel tuintjes worden niet verzorgd, boodschappen doen als bejaarde lukt niet meer zelfstandig bij ziekte of ander ongemak, even een lampje, stekkertje of hekje vervangen voor iemand die niet meer de ladder op kan is al een geweldige ondersteuning. En er zijn legio zaken die met een kortdurende inzet bij alle partijen flink wat goed humeur kan opleveren. En die dames en heren die de belastingzaken regelen moeten zich er vooral eens niet mee bemoeien. Laat de hartelijkheid eens de boventoon voeren.

  reageer
 • Ed

   

  Het is wel oppassen. Zodra werkzaamheden in concurrentie staan met anderen bijv. thuiszorgachtige dingetjes etc. dan kan de belastingdienst wel moeilijk gaan doen. Het wordt dan gewoon als arbeid gezien. Verder als men een UWV uitkering, of bijstandsuitkering, dan kan de gemeentelijke dienst ook wel eens moeilijk doen. Het is maar goed dat de wethouder De Jonge hier de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt. Ze is immers ook van de partij zie ik.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Een dubbele azijn voor tafel zes.

  reageer
 • Sandra van Hijum

   

  Ik zou zeggen neem een voorbeeld aan onze Facebook groep Zeewolde ontmoet Zeewoldenaren ik heb dit opgezet en ben hier al maanden mee bezig en het is een perfect iets , we ondernemen , ontmoeten en helpen elkaar . Dus prima dat zich dit ook in Almere ontwikkeld Het is bij ons een groot succes geworden en dat blijkt ook wel . https://www.facebook.com/groups/1501435730135481/

  reageer
 • De Prikker

   

  Die filmwijkers mogen wel oppassen. Straks komt de belastingdienst nog langs met een aanslag over verricht werk en een geschat verdiend inkomen. Een mooi initiatief maar het legt ook een probleem bloot. Kennelijk hebben heel veel mensen plotseling veel tijd. Kennelijk geen normaal betaald werk en ja, dan ga je participatiewerken. Ik zou zeggen, Gemeente Almere! Even wakker worden. Bij gratis werken hoort gratis winkelen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert