Nog geen naaktstrand in Almere

ALMERE
Er komt dit jaar geen strand voor naaktrecreatie in Almere. Dat liet wethouder Frits Huis donderdagavond tijdens de Politieke Markt weten.

Volgens Huis zijn alle Almeerse stranden getoetst. Daaruit blijkt dat twee locaties geschikt kunnen zijn voor naaktrecreatie, het Schateiland Zuid en het Almeerderstrand. De inrichting van het Schateiland zou 96.000 euro kosten. Het college vindt het onverantwoord om zo'n hoog bedrag te investeren, omdat naaktrecreanten over twee jaar weer gebruik kunnen maken van het Zilverstrand.

De inrichting van het Almeerderstrand kost maar 6.000 euro, maar die locatie is van Staatsbosbeheer. Die organisatie wil volgens Huis geen naaktstrand op die plek. Bernd Huijser van de belangenvereniging voor naturisten, de NFN, noemt het besluit van Almere 'teleurstellend en heel triest'. Hij wil toch weer om tafel om te kijken of er op korte termijn een locatie te vinden is waar naaktrecreatie mogelijk gemaakt kan worden.

reacties (13)

 • Martin

   

  Tjongejonge, er zijn toch wel belangrijkere zaken om je druk over te maken. Terecht dat de gemeente hier geen gemeenschapsgeld aan besteedt. Zet een hoge schutting om je tuin en ga daar naakt recreëren.

  reageer
 • -Z-

   

  Het Zilverstrand zou na oplevering van de Hollandse Brug/A6 gewoon weer opnieuw kunnen worden ingericht als naaktstrand. Helaas gaat de inrichtingsdrift van de gemeente zelfs tot letterlijk in de uithoeken van het grondgebied. Iemanden vonden dat er een openbaar feistpad over het strand moest, dat er vaste catering moest kunnen komen, dat het een ey-catcher moest worden, ... dat de naaktrecreatieve functie daar maar weg moest. Die iemanden vertegenwoordigen geen visie, maar ''wij vinden dat''. De hele hoek bij de Hollandse Brug zou een sieraad van toerisme worden als naaktrecreatie daar juist helemaal over de top fantastisch serieus zou worden genomen en het gebied ook als zodanig zou worden heringericht. Een parel in Almere, waar alles toch kan ? Juist die hoek is daarvoor extreem geschikt. Wie kent de argumenten om daar GEEN naaktstrand te hebben ?? Toerisme en recreatie in Almere zouden een echte stap naar volwassenheid maken door het Zilverstrand serieus als naaktstrand in te richten, en het als zodanig ook op te nemen in de echt broodnodig door deze wethouder te maken Toeristische Nota. Nodig zowel voor de recreant, als de citymarketeer, als de wethouder, als de stad ...

  reageer
 • -Z-

   

  Ik ben geen automobilist. Legt u zelf uw asfalt aan ?

  reageer
 • rich

   

  Nou wat dacht u van bomen kappen om zo ongewenste activiteiten te krijgen en prullenbakken misschien wel douche, s dat soort dingen. Die mensen die dat plaatsrn kosten ook geld.

  reageer
 • Kees

   

  Eens. Ik mis dat in de hele discussie ook bij de raad. Waarom moet de overheid dit regelen voor deze doelgroep. Laat ze zelf een stukje grond kopen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Heg

   

  Als ze zonodig een naaktstrand moeten hebben, betaal het dan ook lekker zelf met elkaar. Waarom moet iedereen opzadelen voor iets wat totaal geen levensbehoefte is.

  reageer
 • frits

   

  Hoeft niet eens bij water te zijn. Iedere voor het openbaar verkeer plaats die redelijker geschikt is, mag volgens art. 430a Wetboek van strafrecht. Wat redelijkerwijs geschikt is, hangt van het geval af. Bijvoorbeeld als er meerdere naaktrecreanten zijn, en anderen geen aanstoot nemen.Niet geschikt zijn doorgaans plaatsen die niet voor recreatie bedoeld zijn, locaties langs drukke wegen en drukke strandopgangenen dergelijke. Op locaties die niet grenzen aan een voor het openbaar verkeer bestemde plaats, is naaktrecreatie altijd toegestaan.

  reageer
 • Precies

   

  Kleren uit en gaan liggen, hoeft volgens mij niets te kosten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Precies! Het inrichten van een naaktstrand heeft waarschijnlijk weinig om het lijf.

  reageer
 • HO

   

  Ik ben zelf geen naaktrecreant, maar ik begrijp niet zo goed waarom de inrichting van een naaktstrand 96.000 euro moet kosten. Een paar bordjes 'Pas op, naaktrecreatie toegestaan' om de tere zieltjes die naaktfobie hebben te waarschuwen zou toch voldoende moeten zijn?

  reageer
 • RQ

   

  Wettelijk gezien mag je in principe overal naakt recreëren (binnen de grenzen van de redelijkheid: in de buurt van een zwemgelegenheid). Omdat er geen echt verbod is kan er daarom niet gehandhaafd worden. Een aanwijzing van een strand door een gemeente zou bijvoorbeeld het stellen van een grens zijn en dat is nu niet gebeurd. Geen echt probleem, dus. Dat de naturisten daarom gebruik maken van een deel van Almeerderstrand is dus feitelijk legaal.

  reageer
 • arie

   

  tja blijft even zoeken. in de regel bepalen mensen het toch wel zelf waar ze maakt willen liggen toch . je komt het toch steeds vaker tegen . heb er geen moeite mee .je word maakt geboren en maakt ga je ook weer dood .

  reageer
 • hans

   

  Ik maak bezwaar tegen de geplaatste foto. blote kinderen horen hier niet thuis.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert