Nog geen naaktstrand in Almere

ALMERE • Vr 22 mei 2015 | 8:43 • Vrijdag 22 mei 2015 | 8:43
Er komt dit jaar geen strand voor naaktrecreatie in Almere. Dat liet wethouder Frits Huis donderdagavond tijdens de Politieke Markt weten.

Volgens Huis zijn alle Almeerse stranden getoetst. Daaruit blijkt dat twee locaties geschikt kunnen zijn voor naaktrecreatie, het Schateiland Zuid en het Almeerderstrand. De inrichting van het Schateiland zou 96.000 euro kosten. Het college vindt het onverantwoord om zo'n hoog bedrag te investeren, omdat naaktrecreanten over twee jaar weer gebruik kunnen maken van het Zilverstrand.

De inrichting van het Almeerderstrand kost maar 6.000 euro, maar die locatie is van Staatsbosbeheer. Die organisatie wil volgens Huis geen naaktstrand op die plek. Bernd Huijser van de belangenvereniging voor naturisten, de NFN, noemt het besluit van Almere 'teleurstellend en heel triest'. Hij wil toch weer om tafel om te kijken of er op korte termijn een locatie te vinden is waar naaktrecreatie mogelijk gemaakt kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel