Handtekeningenactie SP tegen plan minister

ALMERE
De SP-fractie in Almere start een handtekeningenactie tegen het besluit van minister Stef Blok over sociale huurwoningen. Volgens de SP wil de minister het geld van de verhuurdersheffing gebruiken om de begroting van de overheid te dichten.

De SP vindt dat het geld gebruikt moet worden om de bestaande sociale huurwoningen te renoveren of om nieuwe woningen te bouwen. De minister zou door zijn besluit de woningnood in Almere negeren, aldus de SP.

De partij wil met de handtekeningenactie bereiken, dat de minister zijn besluit heroverweegt.

reacties (10)

 • Daniel

   

  Jij bent zeker geen wachtende op een woning, flauw hoor dat sarcasme van sommige mensen altijd.

  reageer
 • Peter

   

  Woningnood in Almere????

  reageer
 • waar

   

  Waarom staat er geen link bij? Ik wil wel tekenen,maar waar..?

  reageer
 • Jan de Zwijger

   

  Dit toch allang bekend, verhuurders moeten in totaal 1,8 miljard verhuurders heffing betalen. De verhuurder verhaald dit op de huurder dmv huur verhoging. Belachelijk natuurlijk, ergste is dat in het vorig kabinet, partijen die en nu tegen zijn er toen voor waren( PVV) Huizenkopers worden in dit land aan alle kanten geholpen, huurders niet. Die worden geplukt om de woningmarkt te stimuleren. Ben benieuwd hoeveel huurders zijn gaan kopen na deze maatregel.

  reageer
 • vaag

   

  Hoezo woningnood, staat genoeg leeg...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lexxie

   

  Je kinderen blijven gewoon hun hele leven bij je inwonen is in veel derde wereldlanden gebruikelijk met dank aan Europa, en de gelukszoekers.

  reageer
 • annie burgers

   

  Ik dacht dat welke heffing het ook is, het is een doe heffing en kan je niet voor iets anders gebruiken. en gaten dichten laten we ook eens nederland steunen dat is ook nodig voor dat wij ook onder bruggen moeten slapen want geld voor een doos is er niet meer

  reageer
 • Waterwijker

   

  Mijn wantrouwen wordt weer eens niet beschaamd. Ik heb die Blok al nooit vertrouwd. Een soort van omgekeerde Robin Hood. Stelen van de armen en dan uitdelen aan de rijken. En ondertussen het sprookje "wie het meest verdient heeft ook het hardste gewerkt, wie niets heeft is daar zelf schuld aan" maar blijven voorliegen aan het 'domme' volk.

  reageer
 • Jojanneke

   

  Iedereen moet hier voor tekenen!! Er zijn bijna geen sociale huurwoningen meer in Almere (Flevoland). Waar moeten onze kinderen straks gaan wonen meneer Blok? Ze krijgen al geen banen en als ze er eentje hebben is het met een tijdelijk contract! Onze kinderen kunnen geen vrije-sector-huren betalen en van kopen is al helemaal geen sprake. Waar krijg je een hypotheek of een huurcontract als je geen vast dienstverband hebt!! Het geld van de verhuurdersheffing (toch al een belachelijke heffing) kan en mag niet gebruikt worden om het gat in de hand van onze regering te dichten! Dat gat wordt alleen maar groter en is eigenlijk niet meer te dichten.

  reageer
 • KC

   

  Al woon ik in Lelystad ik ga ook tekenen. Het gehele nieuwe land heeft daar last van omdat er relatief jonge woningen staan en de huren relatief daarom duur zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert