Uitslag Eerste Kamerverkiezingen gelijk aan Statenverkiezingen

FLEVOLAND • Di 26 mei 2015 | 14:39 • Dinsdag 26 mei 2015 | 14:39
De 41 Flevolandse Statenleden hebben dinsdagmiddag allemaal gestemd voor de Eerste Kamer. Alle statenleden zijn hun eigen partij trouw gebleven, want de zetelverdeling is exact hetzelfde als die van de Provinciale Statenverkiezingen. De Eerste Kamer telt in totaal 75 zetels.

Met uitzondering van de PVV en ChristenUnie brachten alle partijen hun stemmen uit op de lijsttrekker voor de Eerste Kamer. De PVV stemde op de nummer 7 Kees Kok, omdat Kok een Flevolander is. Bij de ChristenUnie gingen twee stemmen naar de lijsttrekker en één stem naar de nummer 3.

De getelde stemmen gaan nu met een koerier naar de Kiesraad in Den Haag. De definitieve uitslag wordt donderdagmiddag om 16:00 uur bekendgemaakt. Uit een eerste tussentijdse uitslag blijkt dat de coalitie van VVD en PvdA geen meerderheid heeft. Ook niet met de 'bevriende oppositiepartijen' D66, ChristenUnie en SGP.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel