Protestactie tegen vergassen ganzen

LELYSTAD
Ongeveer 25 mensen van diverse dierenrechtenorganisaties hebben donderdagochtend actie gevoerd bij het bedrijf Duke Faunabeheer in Lelystad. Dat bedrijf heeft het alleenrecht om ganzen te vergassen die overlast veroorzaken bijvoorbeeld bij boerenbedrijven of vliegvelden.

De organisaties zijn woedend over de gebruikte methode en vinden dat de overheid ganzen letterlijk en figuurlijk laat stikken.

Donderdagmiddag was er ook een protestactie bij de Tweede Kamer in Den Haag.

reacties (15)

 • jordy

   

  Jij hebt echt !geen benul van wat je hier neerkletst !

  reageer
 • Lodewijk

   

  Het waren er hooguit 25 dus de opkomst was dramatisch te noemen. En dan maar roepen dat 95 % van de bevolking tegen jagen is.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het zijn schijnproblemen. Als gans in onze keuken als een delicatesse gezien zou worden zouden er waarschijnlijk maatregelen nodig zijn om het dier voor uitsterven te behoeden. Het enige wat hier de ophef veroorzaakt is de methode 'vergassen' die om begrijpelijke redenen heel akelig klinkt in onze oren. Ik zou best wel eens gans willen eten.

  reageer
 • jan

   

  Nog zo'n deskundige!

  reageer
 • Lodewijk

   

  Oh, dus volgens jou kunnen jagers zonder opleiding zomaar een jachtvergunning aanvragen? Ik zou zeggen, verdiep je eerst eens in de feiten voordat je hier onzin uit loopt te kramen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gak Gak

   

  Beetje domme reactie.. Jagers schieten graag en hebben niks met vergassen!!! overigens is een jagersopleiding een hele zware .Weten jullie eigenlijk wel om hoeveel minuten een gans poept als hij loopt te GRAZEN??? By the way ik ben geen Jager.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik ben het met je eens dat de mens ten opzichte van het dier een verantwoordelijke taak heeft. De bedoeling is nog steeds dat mens-, en dierenrijk met elkaar in harmonie leeft. Ook het planten- en mineralenrijk horen daarbij. En zolang wij vinden dat we ons moeten overeten, en ruimte in moeten nemen om onze luchtvaart in volle glorie bezig te zien en zulke zaken ten koste gaan van die harmonie hebben we geen eerlijke beslissing te nemen om een deel van de vier uit de weg te ruimen. Vergassen was al een methode die zelfs door de mens tot mens al eerder werd ingezet om overtollig publiek te kunnen ruimen. En niet te vergeten dieren zijn zelfs verantwoordelijk voor de planten groei, ze voeren zaden mee popen die uit (planten die) en helpen zo mee aan de eerlijke verdeling. Mogen ze a.u.b. ook wat grazige eetpartijen daar tegenover stellen?

  reageer
 • Zoë

   

  Over welke deskundigen heb je het? De jagers die zonder opleiding een jachtvergunning kunnen aanvragen en dieren mogen doden? Of heb je het over de biologen/ecologen die juist aangeven dat het vergassen van een deel van de populaties zinloos is?

  reageer
 • Kaya

   

  Die zogenaamde 'weloverwogen' beslissingen worden genomen door jagers, die ook voor hun plezier jagen en het doden van dieren als enige uitweg zien wanneer er 'problemen' zijn. Het is de fout van overheden dat zij veel te vaak luisteren naar het elite groepje jagers die niet verder kunnen denken dan dieren doden. Natuurlijk bepaalt een klein groepje schreeuwers helemaal niks; zij hebben het recht om op te komen voor een groep die dat zelf niet kan.

  reageer
 • Kaya

   

  Daar gaat het natuurlijk niet om. Er zijn voldoende alternatieven en dit is een zeer wrede en zinloze methode.

  reageer
 • jan

   

  Het kan toch niet zo zijn dat in onze land een klein groepje "schreeuwers" (grapje) bepaald wat wel en niet kan, er zijn weloverwogen beslissingen genomen, door deskundigen. Accepteer dat dan ook aub.

  reageer
 • Barbara

   

  ---TOEKOMSTMUZIEK---Gezellig geroezemoes, in dodelijke stilte gevangen en vergast. Vluchten kon niet meer--

  reageer
 • Leve de OVP

   

  Wat doet dit (vergassing) met de hoofdbewoners van de Oostvaardersplassen?? De vele duizenden ganzen?? Het voortbestaan van de OVP?

  reageer
 • Wallander

   

  Met gasmaskers maken de demonstranten zich zelf wel monddood,domme gansjes

  reageer
 • A.

   

  Die 40 personen hebben echt geen idee hoe groot de schade door ganzen is. In een land als het onze moeten we nu eenmaal reguleren. Daar hebben we het naar gemaakt door gezinnen met wel 15 kinderen afgelopen eeuw. Nederland is vol maar dat betekent ook een beperkte ruimte voor dieren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert