Apotheker blij met Meldpunt Medicijnkosten

DRONTEN
Apotheker Siemeling uit Dronten is tevreden met het Meldpunt Medicijnkosten dat sinds donderdag te vinden is op apotheek.nl. Siemeling hoopt dat hierdoor de onduidelijkheid onder patiënten over kosten wordt aangepakt.

Apothekers krijgen sinds vorig jaar vaak te maken met boze of verontruste patiënten die niet begrijpen waarom ze 6,40 euro moeten betalen voor uitleg over de mogelijke bijwerkingen van pillen.

Patiënten betaalden altijd al een vergoeding voor uitleg bij medicijnen, maar sinds anderhalf jaar wordt dit bedrag apart op de rekening vermeld. Volgens apotheker Siemeling kost het veel tijd om dat uit te leggen.

reacties (4)

 • Elisabeth

   

  Apotheek is wettelijk verplicht informatie te geven. Er is ook niks verandert, alleen nu staat het op je nota en vroeger niet. Je betaalt ook niet alleen voor het gesprek aan de balie, maar ook voor alle controles achter de schermen. En een arts maakt ook vaak fouten en weet lang niet alles over geneesmiddelen, daar is de apotheker voor. Ik vind het wel prettig dat er een tweede x naar gekeken wordt en nog eens uitgelegd wordt. En nee ben niet laag opgeleid en prima in staat om te lezen.

  reageer
 • W.C.Pesch

   

  Het lijkt de politiek wel waar alles maar moet kunnen. Dit is zogenaamd legaal stelen. Bij de dokter krijg je al uitleg over je medicijnen. Dus het is helemaal niet nodig dat de apotheker het weer uitlegt. en bovendien kunnen we allemaal lezen. Zo niet dan jammer en moet je dat aangeven.

  reageer
 • swift

   

  Als ze zegt dat je weet hoe het werk dan rekenen ze de kosten niet, maar als je een medicijn een jaar later weer krijgt moet je alsnog de kosten betalen ondanks dat je weet hoe het werkt...

  reageer
 • MW

   

  Bij het afhalen van een medicijn steken ze zonder te vragen van wal, terwijl menigeen heel goed zelf de bijsluiter kan en wil lezen. Onnodige kosten die automatisch bij de patient weer worden neergelegd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert