Drie ton provincie voor restauratie oude bakkerij

URK
Provinciale Staten zullen op 1 juli unaniem akkoord gaan met een bijdrage van 288.000 euro aan de verbouwing van de oude bakkerij op Urk.

Dat bleek woensdag in een commissievergadering. Alle fracties zijn overtuigd van de monumentale waarde van het gebouw in Wijk 4, dat ooit het gemeentehuis en de burgemeesterswoning was. Als bakkerij heeft het pand enkele jaren leeg gestaan, waardoor groot onderhoud nodig is.

De bijdrage van de provincie is een kwart van de totale kosten voor de verbouwing van 1,2 miljoen euro. De eigenaar financiert de rest via een hypotheek. Na de verbouwing moet de oude bakkerij open gaan als lunchroom.
De provincie haalt het geld uit een pot met rijksgelden die voor monumenten is bedoeld. Het potje is daarna leeg.

reacties (16)

 • Serge

   

  Het staat toch echt zwart op wit dat de boel niet goed onderhouden is. Toch van den zotte dat de gemeenschap dit moet betalen? Vaar een keer extra uit om de zee leeg te roven en betaal het daarvan. De onderhoud aan mijn woning moet ik ook zelf dokken. Jullie denken daar alle te kunnen en te mogen IN Urk.

  reageer
 • Sjaak

   

  Ik weet niet voor welk huis jij gestaan hebt? heb je de voegen gezien? De garage? Staat echt letterlijk op bijna omvallen. Het gebouw is door en door verrot en staat op instorten. De vorige eigenaren hebben het helemaal naar z'n grootje laten gaan en geen cent in onderhoud gestoken. Nu ze inzagen dat het letterlijk op instorten staat hebben ze het snel verkocht. Waarom hebben deze mensen hier toen zo lang mee gewacht? De huidige eigenaren NU kloppen nu bij de provinciale staten aan voor geld en via een hypotheek. Zonde geld. En wij als burgers moeten hier maar belasting voor betalen en het moet maar weer uit potjes komen! Ik zeg slopen die handel en plaats er een nette woning, doodzonde om in dit oude krot geld te steken, dit geld kunnen wij als Flevolanders goed anders voor gebruiken dan zo'n nutteloos geld opslokkend project.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het metselwerk staat recht als een kaars. Voor de rest is het schilderwerk wat oud maar het zit er op veel plaatsen nog goed op. Dat instorten zal wel meevallen.

  reageer
 • Sjaak

   

  Het is eigenlijk de grote schuld van de huidige (eigenaren) (familie) deze hebben dit pand in zware verwaarlozen staat gebracht door nooit en dan bedoel ik ook letterlijk nooit, tientallen jaren geen omkijken naar om even wat onderhoud zelf uit te voeren of renovatie, en nu zij zien dat het gebouw serieus letterlijk op instorten staat, ze het zo snel mogelijk willen verkopen om er nog wat aan te verdienen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Waarom moet de maatschappij dit weer betalen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • m.s

   

  weer een triest geval van geldverspilling..

  reageer
 • ricardo

   

  Tuurlijk kan dat alleen OP Urk. Waar anders vind je in Flevoland gebouwen die zo oud zijn.

  reageer
 • UK

   

  Beste anti Urker, praat waar je verstand van hebt. Eigenlijk ben ik dom dat ik OP je reactie reageer. Maar ik kan niet anders. Inderdaad het kan OP Urk.

  reageer
 • Serge

   

  Top dat er provinciegeld verklooid wordt aan dit soort onzinnigheden. Echt heel erg nuttig.

  reageer
 • Urker

   

  altijd handig als zoonlief tentakels in de Urker politiek heeft. Jammer genoeg verloor zijn partij tijdens de lokale verkiezingen anders had het bedrag nog veel hoger uit kunnen vallen. (Zoontje jonkers regeld het wel

  reageer
 • jacob

   

  opnieuw een zielige reactie.

  reageer
 • Jurie

   

  Ik weet niet wie biji OF dit bericht heeft geplaatst, maar bij mijn weten is dit nooit de burgemeesterswoning en het gemeentehuis geweest. Heb je al betaalD, Frenky? Of kan DUT alleen op Urk?

  reageer
 • Antje Ha

   

  Die 10 cent van u zullen ze wel apart willen houden voor een snoepje.

  reageer
 • Frenky

   

  Belachelijk! Dat er gewoon geld betaalt moet worden omdat de burgemeester de woning slecht heeft onderhouden en de bakkerij onvoldoende ondernemerschap heeft getoond. Echt belachelijk. Dut kan alleen IN Urk..

  reageer
 • kees d.

   

  Hallo waarom betaal ik hier aan mee? Zijn er geen belangrijker dingen te doen?

  reageer
 • Sjaak

   

  dat het pand enkele jaren heeft leeggestaan klopt niet helemaal. Zeg maar gerust net na de WW2. Het pand is door en door verrot van top tot teen, beste zou zijn het helemaal afbreken en weer opnieuw opbouwen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert