"Nieuwe havens Zeewolde oneerlijke concurrentie"

ZEEWOLDE
De nieuwe, kleine haventjes in Zeewolde zijn oneerlijke concurrentie. Dat vindt Peter Verbij van jachthaven Wolderwijd. Langs de woonwijk Horsterveld zijn onlangs drie nieuwe aanleghaventjes in gebruik genomen. De voorziening is aangelegd door de gemeente om de vaarroutes over de binnenwateren in Zeewolde aantrekkelijker te maken.

De haventjes zijn populair. Het merendeel van de 65 ligplaatsen is al verhuurd. Ze worden beheerd door de nieuwe watersportvereniging De Blauwe Diamant.
Als de watersportvereniging een wachtlijst krijgt, is de gemeente bereid een vierde haven aan te leggen. Deze zou dan kunnen komen bij de zwaluwwand aan de Kwetterwei.

Commerciële jachthaven
De ligplaatsen worden volgens de beheerder van de commerciële jachthaven Wolderwijd voor een huurprijs aangeboden waar hij niet tegen kan concurreren. Hij vreest dat de haventjes een zware wissel zullen trekken op de bedrijfsvoering van zijn jachthaven.

De gemeente vindt de kritiek overtrokken. Volgens wethouder Zijlstra zijn de gebruikers van de kleine haventjes in het binnenwater niet te vergelijken met die van de jachthaven bij het Wolderwijd

reacties (12)

 • Fred

   

  Wat een fantastisch plan om belastinggeld in een waardeloos project te steken! @Gemeente Wolderwijd, wanneer verwachten jullie ons geld terug verdient te hebben? Of komt dit onder het mom van ondernemertjes pesten?

  reageer
 • Hans, schipper HJP91 (ZW7)

   

  In tegenstelling tot de hieronder vermelde reacties voel ik mij genoodzaakt om nu te reageren en wel als volgt: Ik lig nu voor het 25e jaar in Strandhorst. Als ik daar momenteel nog 5 schippers ken dan is dit veel. Dit in tegenstelling tot de jachthaven Wolderwijd. Ik lig daar met regelmaat als passant omdat ik in Zeewolde woon. Desondanks ken ik veel mensen uit de jachthaven en ook het personeel ken ik goed. Natuurlijk valt er altijd iets op aan te merken, maar bij wie is dit niet. Hij zonder zonden is werpe de eerste steen. Ik constateer bij jachthaven Wolderwijd een compassie die ik bij andere jachthavens ontbeer. Een ander aspect is de algehele leegloop van jachthavens in Nederland. Hierover zijn voldoende officiële onderzoeken / rapporten te vinden op internet. Een derde punt is dat Jachthaven Woldewijd binnen haar mogelijkheden er alles aan doet om de jachthaven up to date te houden, incl. materieel. Dit is een ondernemersrisico, maar betekent wel dat deze investeringen terugverdiend moeten worden op basis van een voor alle betrokkenen gelijk speelveld. Tot slot: afbrekende en neerbuigende kritiek onder een pseudoniem geven is goedkoop en misselijkmakend, zeker wanneer volledig voorbij gegaan wordt aan de kern van onderhavige zaak.

  reageer
 • Hendrik

   

  Waarom ligt u niet in Zeewolde dan ? IPV de overkant ?

 • Frans

   

  kansloos bedrijf. Samen met die havenmeester een tiran

  reageer
 • Saint

   

  Markt werking meneer verbeij, als je 345 % te duur bent en je bent niet echt klant vriendelijk, ja dan lopen je klanten gewoon weg. Enne volgen mij heb jezelf ook aardig meegelift op de overheid, toen je in het bezit kwam van de havens. Beetje hypocriet om nu anderen de schuld te geven voor je eigen mis management.

  reageer
 • rene

   

  Ik dacht dat het misschien aan ons lag, dat we als honden werden behandeld, maar er zijn er dus meer die dit is overkomen. Goede zaak, hoe meer havens hoe beter. Kunnen we van jachthaven Wolderwijd een mooi zwemwater met strandje maken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  die havenmeester is helemaal een drama!

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die....)

   

  De heer Verbeij huilt krokodillentranen. Het is zijn eigen bedrijfsvoering die zijn bedrijf de das omdoet. Ik heb ervaring met hem en wat andere reacties al meldden klopt als een zwerende vinger: bij klantonvriendelijk gedrag, gaan de mensen uiteindelijk vanzelf wel bij je weg. Zijn klacht over de aanleghaventjes langs de Blauwe Diamant is dan ook slechts een rookgordijn om zijn eigen falen te verhullen.

  reageer
 • Rene

   

  groot gelijk, wij hebben de boot ook al weg gehaald en ergens anders liggen.

 • Nico

   

  Volgens mij zijn er bij de gemeentehaventjes nauwelijks faciliteiten zoals bijvoorbeeld een kraan. Ik vind het dan ook logisch dat er een aangepaste prijstelling bij hoort.

  reageer
 • Suzanne

   

  Schandalig dat er zo met ons gemeenschapsgeld wordt omgesprongen! En dat onze gemeenteraad niet over het vermogen beschikt, dit tegen te houden! Ik schaam me diep,dat ik inwoner ben van Zeewolde!

  reageer
 • Sandra Mol

   

  Helemaal met Hans eens! Gelukkig al jaren weg uit deze klantonvriendelijke haven.

  reageer
 • Hans

   

  Dat klopt. Als je alleen asociaal kan communiceren naar je klanten...daar lusten de honden geen brood van....

  reageer
 • Jeroen

   

  De reden dat de commerciële jachthaven van de heer Verbij leegloopt heeft hele andere redenen.

  reageer
 • Jacob

   

  Beste Jeroen, kunt u voor de duideliijkheid en begripsvorming deze redenen wellicht ook benoemen?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert