Urker veteranen geëerd op 'Wall of honour'

URK
Urker veteranen worden geëerd op een 'Wall of honour' in het gemeentehuis van Urk. Op deze muur kunnen Urkers een boodschap en een anjer achterlaten om hun waardering te tonen voor het werk dat veteranen hebben verricht.

In twintig Nederlandse gemeenten staat zo'n 'Wall of honour'. Tijdens de Nationale Veteranendag op 27 juni worden alle muren in Den Haag opgesteld, van station Den Haag Centraal tot het Malieveld.

Op de Urker muur kunnen nog tot 23 juni boodschappen worden achtergelaten.

reacties (6)

 • Willem

   

  Jeetje heftig beroep lijkt me en ook gevaarlijk. Maar niemand heeft je gedwongen toch en hebt er geld voor gehad? De beste stuurlui voeren geen oorlog in het buitenland.

  reageer
 • Frenky

   

  Diverse keren onder vuur gelegen? Heftig zeg! Wil je nu een sticker? Het was (en misschien wel is) je baan hoor..

  reageer
 • Abi

   

  Antje, even naar de dokter aub!

  reageer
 • Ronald

   

  ben blij dat antje daar niet over gaat. Een veteraan is trots op het feit dat hij of zij het land mocht dienen in welke functie dan ook. in het leger heeft iedereen elkaar nodig.

  reageer
 • Urker Veteraan

   

  Zelf diverse keren onder vuur gelegen, Dutchbat-3, Irak en Afghanistan. Daar zaten de door u genoemde functionarissen ook tussen. De grootste strijd en vaak ook de oneerlijkste strijd die wij als veteranen te bevechten hebben, is tegen mensen met vooroordelen zoals u zich uiten. De bekende stuurlui aan de wal. Gelukkig weet ik mij gesteund door de Urket bevolking

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje Ha

   

  Een fatsoenlijke Nederlandse benaming kon men niet bedenken voor deze kleffe nonsens. Overigens ben je alleen een veteraan wanneer je in strijd ben geweest. Foeriers, administratie enz horen er niet bij en ook de parate hap van tientallen jaren dienstplicht niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert