26 woningen ontruimd vanwege stank

ALMERE
In de Almeerse Muziekwijk zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 26 woningen ontruimd. Verschillende buurtbewoners van de Harpstraat roken rond middernacht een sterke benzinelucht. Omdat verschillende overheidsdiensten niet wisten waar de geur vandaan kwam én de geur niet konden identificeren, werd besloten tot ontruiming.

In totaal moesten 49 mensen hun huis verlaten. Een deel vond zelf onderdak bij vrienden of familie. 25 mensen werden opgevangen in het politiebureau aan de Operetteweg in dezelfde wijk.

De brandweer heeft geen verontrustende waarden gemeten. Het riool is gespoeld en de huizen worden nog de hele woensdagochtend gelucht. De brandweer heeft nog geen idee wat de benzinelucht heeft veroorzaakt. Er zijn monsters genomen uit het riool en die worden onderzocht.

Rond half vijf mochten de eerste bewoners weer terugkeren naar hun huis. De brandweer liet via een meetapparaat zien dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid in de huizen.

reacties (4)

 • jan bakker

   

  In Haven al vroeger in de avond, rond 20.30 uur, ook even een lichte benzinedamp geroken, maar was daar weer snel verdwenen.

  reageer
 • Frenky

   

  Hier zit een luchtje aan.

  reageer
 • Frenky

   

  Dit zaakje stinkt.

  reageer
 • Diana

   

  We mogen gelukkig weer naar huis maar alle lof voor de mensen die ons opgevangen hebben en zelfs midden in de nacht pannenkoeken hebben staan bakken voor ons.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert