MC Groep verkoopt apparatuur en ruimte

LELYSTAD • Do 18 juni 2015 | 11:34 • Donderdag 18 juni 2015 | 11:34
De MC Groep wil medische apparatuur en een deel van het MC Zuiderzee in Lelystad gaan verkopen en terugleasen. Op deze manier wil het ziekenhuis extra geld binnenkrijgen. Dat bevestigt financieel directeur Willem de Boer.

Het ziekenhuis moet binnenkort een lening opnieuw financieren, maar het is niet zeker of dat via de bank lukt. De verkoop van apparatuur en bedrijfsruimte moet voor contante middelen zorgen, zodat de MC Groep niet afhankelijk is van de bank. Hoeveel geld er nodig is, wil De Boer niet zeggen.

Bij de verkoop van bedrijfsruimte in het MC Zuiderzee gaat het om 1000 tot 2000 vierkante meter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (6)

 • Barbara

    Do 18 juni 2015 Donderdag 18 juni 2015

  Martktkoopmannen die zich gedragen als boeventronies horen niet thuis in de wereld van ziekenhuizen waar patienten de dupe van worden.

  reageer
 • Dirk

    Do 18 juni 2015 Donderdag 18 juni 2015

  Sale and Lease-back constructies zijn alleen interessant voor cashflow bij liquiditeitsproblemen. Het is op de lange termijn altijd duurder en leidt vaak tot herbestemming van middelen. Of te wel: opeten van het eigen huis en besteden aan prestige! Het is tijd dat de overheid en verzekeraars als financiers en subsidieverstrekkers eens keihard optreden tegen deze praktijken in de zorg. Democratisch zijn we toch al lang niet meer, pak deze boeven dan ook maar aan. Bah!

  reageer
 • IK

    Do 18 juni 2015 Donderdag 18 juni 2015

  Het staat helaas niet iedereen vrij om een ander (beter) ziekenhuis te kiezen. Door KLEINE lettertjes in onduidelijke contracten na overname door zilveren kruis voor studenten moeten deze nu verplicht naar het MC of anders 25% zelf betalen.

  reageer
 • Chris

    Do 18 juni 2015 Donderdag 18 juni 2015

  Ik kom daar regelmatig, maar mijn verzekeraar heeft al 2,5 jaar geen rekening voor mij ontvangen. Zal ook wel voor andere klanten gelden. Hebben ze achterstand in het versturen van facturen? Dan wil ik ze best wel helpen. Tegen snelle betaling uiteraard.

  reageer
 • Flevowatcher

    Do 18 juni 2015 Donderdag 18 juni 2015

  Het ziekenhuis in Lelystad is allang verpatst aan de commercie, het staat iedereen dan ook vrij een ander ziekenhuis te kiezen, wat ik ook zou doen. Als het zo is dat het MC Zuiderzee onderdeel wordt van een heel grote 'holding', en volgens mij is dat al zo, dan kan de gemeente ingrijpen bij excessen, omdat bij de lening van minstens 7 mio destijds bedongen was dat dit ziekenhuis (deze vestiging) alle voorkomende en noodzakelijke ingrepen zou blijven doen: basisziekenhuis + . Loek Winter moet uitkijken dat zijn imperium, niet net zoals dat van Aysel Erbudak (Slotervaart ziekenhuis) scheurtjes gaat vertonen, danwel instort... Ik wens Loek Winter dat hij zijn interesse bij de ZORG houdt, niet bij investeren. Het ziekenhuis in Lelystad verdient een hele grote 'upgrade', want kennis en zorg schieten nog steeds ernstig te kort!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bernhard

    Do 18 juni 2015 Donderdag 18 juni 2015

  De eigenaar -de heer Winter- wil geld regenereren om andere aankopen te doen ten koste van het ziekenhuis te Lelystad. Heeft hij geld nodig om andere objecten te kopen en "eet" zodoende het ziekenhuis op? Lelystad let op uw zaak! Het voortbestaan van het ziekenhuis in Lelystad is in gevaar. Misschien voor Omroep Flevoland te onderzoeken wat er met de opbrengst gaat gebeuren?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert