Speedon bankroet door nasleep oldtimerbrand

EMMELOORD
Autobedrijf Speedon uit Emmeloord is door de rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf kwam in de problemen nadat er vorig jaar brand was uitgebroken in een gehuurde loods vol oldtimers.

De brand brak uit op 25 oktober aan de Produktieweg in Emmeloord. Bij de brand kwam veel asbest vrij. De 56 oude auto's in het pand mochten pas verwijderd worden als de asbest was opgeruimd. Ook de verzekeraars konden niet naar binnen om de schade op te nemen.

Na een half jaar begon het saneren, wat ruim 100.000 euro heeft gekost. De verhuurder van het pand wil de schade verhalen op huurder Speedon.

Autorenoveerder Speedon had ten tijde van de brand vijf tot acht medewerkers in dienst. Inmiddels zijn enkele medewerkers in Dronten onder een andere naam verder gegaan met het repareren van oldtimers.reacties (8)

 • Willem

   

  Je hebt erg veel verstand van dit soort zaken zeker? Een verhuurder die de asbest sanering een 1/2 jaar traineert? De gemeente die geen toestemming verleend om de auto's die nog goed zijn weg te laten halen. Maar je mag er wel langslopen met je kinderen (hoe de wind ook staat)... En dan alles op de huurder terug laten komen...

  reageer
 • Respect voor de werkzoekende.

   

  De gemeente Noordoostpolder laat op deze wijze zien dat volledige arbeidsplaatsen helemaal niet belangrijk zijn. De firma Deen liet men ook in de steek ( ook brand )waardoor er veel arbeidsplaatsen verloren gingen. De thuiszorg stak de gemeente zelf in de brand met als gevolg glimlachend een schoonmaakemmertje overhandigen aan de wethoudster hoe goed men het deed. Het blusemmertje was leeg, met andere woorden men is zich niet bewust wat echte banen zijn. Ja ,via werkervarings plekken onder het minimum loon. 1930 was dit ook ongeveer de werkwijze dankbaar zijn dat je nog brood op de plank kreeg.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Dat zal lekker worden. De verhuurder heeft asbest in het pand en de huurder moet dan het opruimen betalen???

  reageer
 • danni

   

  Claim neerleggen bij de huurder. Die moet gewoon betalen. Is niet verzekerd dus ja helaas niet zo maar wel uit privegeld. En dat heeft ie genoeg. Zet zijn klantjes af voor factuurtjes met dingen die niet eens zijn gedaan.

  reageer
 • me

   

  Zonde om te lezen dat een bedrijf door gove nalatigheid van oa gemeente noordoostpolder en andere betrokken instanties kapot is gegaan

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Opstal is voor de eigenaar van het pand, maar als de huurder aansprakelijk is legt de opstal verzekering de claim bij de aansprakelijkheids verzekeraar van de huurder... maar het schijnt dat in dit specefieke geval de huurder niet verzekerd was... mag jij raden waar ze die claim nu neerleggen...

  reageer
 • aki24

   

  Welkom in burocraties Nederland pfff ongelooflijk verhaal dit allemaal zelf verrijking en speedon zit niet alleen met gebakken auto's maar ook met de gebakken peren.

  reageer
 • Carry

   

  de verhuurder van het pand wil de schade verhalen op de verhuurder. Opstal is toch echt voor de eigenaar geen idee wie dat is. Maar die probeert er blijkbaar beter van te worden. Asbest in het gebouw is ook zijn pakkie aan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert