Gemeente opnieuw in gesprek met fietsenspecialist

DRONTEN
De gemeente Dronten gaat fietsenspecialist Cees Beers nog eens tekst en uitleg geven over de regels voor detailhandel op bedrijventerrein Business Zone Delta.

Dat beloofde een vertegenwoordiger van de gemeente Dronten tijdens de zoveelste rechtszaak die Beers tegen de gemeente heeft aangespannen. Beers is al negen jaar aan het procederen tegen Dronten.

De rechtszaak gaat over een verzoek tot handhaving dat Beers heeft ingediend. Hij vindt het oneerlijk dat hij geen vergunning krijgt voor zijn fietsenzaak, terwijl anderen die wel krijgen. De rechter beslist over zes weken of Beers ontvankelijk is in deze zaak.

reacties (7)

 • Kaatje

   

  Mijnheer Beers had op het moment dat hij zich aan de Amstel vestigde kunnen weten wat de regels zijn. Het industrieterrein is opgedeeld in verschillende zones met verschillende bestemmingen betreffende het soort bedrijvigheid per zone. Als het niet in zijn contract staat, kan het niet. Volgens mij is al eerder vermeld dat mijnheer Beers wél toestemming heeft tot uitbating van zijn fietsenhandel (een persoonsgebonden toestemming, welke niet overdraagbaar is) maar mijnheer Beers wil koste wat het kost een vergunning waarin staat dat zijn kinderen de zaak kunnen overnemen. Gezien het aantal rechtszaken welke dhr Beers heeft aangespannen de afgelopen jaren tegen allerlei verschillende instanties begin ik mij af te vragen of die mijnheer niets beters te doen heeft.

  reageer
 • kees

   

  Grootoonk heeft ook een Fietsen zaak op het zelfde industrieterrein. Die heeft geen vergunning nodig . Dus gemeente Dronten willekeur noemen we dat. En dat mag niet in Nederland. Dus alles handhaven of alles vrijgeven !

  reageer
 • klaas

   

  Als de huren in het centrum niet toren hoog waren zou je als fietsenmaker in het centrum best een boterham kunnen verdienen. En waarom geeft de gemeente wel een vergunning aan van die ambulante markt handelaren die met hun marktkraam voor de supermarkt staan te sleutelen aan fietsen en en daar gebruikte fietsen verkopen en accessoires.

  reageer
 • Frenky

   

  Die meneer beers moet niet zo klagen over een vergunning. Gewoon geen vergunning geven gemeente Dronten aan pakken die meneer beers.

  reageer
 • KC

   

  begint dit te lijken op Frank patat? Volgens mij zijn er meerde zaken die fietsen bekopen. Tot de Gamma aan toe.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vrolijk Frietje

   

  Gemeente Dronten en haar ondernemers.. Ik zou me kapot schamen als ik er in de gemeenteraad zou zitten! Van GROEIGEMEENTE naar KRIMPGEMEENTE. 1 groot drama de laatste 10 jaar.

  reageer
 • Gerteb

   

  Onbegrijpelijk dat de gemeente met twee maten meet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert