Minder Franse tol door app van Lelystedeling

LELYSTAD
Het rijden op de Franse tolwegen kan stukken goedkoper. Met de nieuwste app van Sjoerd van Oort uit Lelystad krijgt de automobilist de goedkoopste route.

Van Oort kwam erachter dat hij minder geld kwijt was als hij af en toe de tolweg af en op reed. Vaker een kaartje trekken is dus goedkoper dan blijven doorrijden.

Van Oort ontwikkelde de app 'Peago' die niet alleen aangeeft waar je de tolweg af en op moet, maar ook hoeveel euro's je daarmee bespaart. Het systeem werkt ook offline, zodat er geen kosten voor Internet bijkomen. De app kost vier euro maar die heb je voor Parijs terugverdiend zegt Van Oort.

reacties (17)

 • Peter

   

  Is-ie er ook voor Android?

  reageer
 • William

   

  Zojuis de app aangeschaft. Ben benieuwd. Uiteraard zullen er updates komen maar ikzelf verwacht de meeste baat te hebben, zoals Pim al eerser aangaf, bij rotondes met bijvoorbeeld Super U of Carrefour supermarkt en de goedkope tank beurten. Rusten en lekker lunchen. Ik wacht af en ga het in september testen. chapeau

  reageer
 • pim

   

  Voor mensen die willen weten wat de besparing is, met een personenauto naar Nimes Quest via de route du soleil: het hangt af van het aantal afslagen dat je neemt. Je begint tol te betalen bij traject Nancy-Lyon en met 2 extra afslagen bespaar je dan ongeveer 10 % dus je betaalt 27 ipv 30 euro. Voor het tweede toltraject betaal je normaal 22 euro en met twee extra afslagen bespaar je 12% zo'n 3 euro. In totaal met 4 extra afslagen bespaar je 6 euro en tot de Spaanse grens komt daar nog een paar euro bij. Gemiddeld dus 10-12 %. Neem je meer afslagen dan bespaar je nog iets meer, tot een procent of 18. Het meeste voordeel (en dus de grootste aanwinst straks als het klaar is) zijn de goedkopere tankstations. Die besparing is wat groter, tot wel zo'n 10 euro per tankbeurt als je de uitersten neemt.

  reageer
 • pim

   

  Hoi, mooie app! Een leuke aanvulling zou kunnen zijn om aan te geven in de app waar je bij het verlaten van de tolweg goedkoop kan tanken (meestal bij een Super U of Carrefour supermarkt) en bv even lekker kan lunchen of naar het toilet. Los van de tolweg, in Luxemburg staat men in dikke rijen voor het tankstation terwijl je binnen twee minuten van de snelweg bij Bettembourg 5 goedkopere pompen langs de provinciale weg hebt zitten waar geen hond staat. Veel succes met de app! Pim

  reageer
 • Péago

   

  Dag Japioo, Zoals je stelt zou het zeker niet de moeite zijn om steeds de route nationale te nemen. Dat is juist het mooie van Péago, je neemt niet de route nationale. Je blijft op de tolweg, je rekent alleen soms tussendoor af waardoor je goedkoper uitbent. Als je combineert met de plaspauze of het tanken, kost het je nagenoeg geen extra moeite of tijd en bespaar je zelfs op je brandstofkosten. Daarnaast weet je door de app Péago tenminste ook wat je afrekent met je tolbadge, want anders zie je dat alleen achteraf. Péago ondersteunt je op de tolweg door alle poorten en de bedragen daarbij aan te kondigen. En met de tolbadge is het tijdverlies nog verder beperkt. We hopen dat je het gemak van Péago en het plezier van wat euro's besparen in combinatie met je tolbadge uit wil gaan proberen. Als je het niks vind, zal dit je niks kosten, aangezien je de prijs van App zo terugverdiend hebt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Péago

   

  Dit bericht berust op onwaarheden of op misinterpretatie. Wij van Péago houden alle wetgeving omtrent de tol en de tolsystemen goed in de gaten en hebben het hele tolsysteem doorgrondt. De Franse overheid is zelf ook niet blij met de tolbedrijven en hun hoge tarieven, maar ze kunnen er niks aan doen vanwege de contracten. Zij zullen het gerbuik van een app als Péago niet strafbaar stellen, aangezien ze er zelf niks onder lijden. De tol waarop bespaar kan worden wordt geheven door private organisaties en niet door de overheid.

  reageer
 • Péago

   

  Dag Margriet, De besparing ligt meestal tussen de 10 en 15 procent. Om teleurstellingen te voorkomen willen we geen concrete bedragen noemen omdat het verschilt per tolpoort waar je begint en de klasse die je rijdt. In ieder geval weet je dat je de investering van de app Péago bij Parijs al terughebt en het dus het proberen waar is. Zeker als je je bedenkt dat Péago niet alleen helpt met besparen, maar ook ondersteund tijdens het rijden doordat Péago alle tolpoorten en alle bedragen van te voren aankondigt. Je kan hem zelfs alleen gebruiken voor de begeleiding. Dan volg je de adviezen voor tussendoor afrekenen gewoon niet op. Péago past zich constant aan en blijft je voorbereiding op alle tolpoorten. We hopen dat je het plezier van reizen met Péago wil gaan ervaren.

  reageer
 • Mark

   

  Péago werkt dit ook bij mij of zou het niet uitmaken? Ik heb namelijk zo'n Telepeage tolbadge achter mijn raam hangen.

  reageer
 • Tinus

   

  Heerlijk 3 biertjes meer te besteden op de camping , laat de vakantie maar beginnen , leve de app

  reageer
 • Magriet

   

  Ben benieuwd hoeveel voordeel het heeft van Nancy tot Toulon.

  reageer
 • Péago

   

  Hoi b, leuk dat je reageert. De app weet precies bij welke afritten het zin heeft qua besparing in relatie tot extra brandstofverbruik. Daarnaast weet de app óf het mogelijk (rotonde) en veilig is. Voor de volgende grote release zijn ook de tankstations gepland. Dat is nog meer besparen dus. De extra tijd is trouwens minimaal, ongeveer 1 a 2 minuten. Langer is niet interessant en worden dus niet geadviseerd. Team Péago

  reageer
 • Alles leuk maar wat dacht je van de extra brandstof die je kwijt bent als je de tol af gaat en rotonde na rotonde moet rijden daar.

  reageer
 • Nele

   

  Kun je de link doorgeven?

  reageer
 • Ed

   

  Ik lees nu in de Franse media dat men het bezit van de app strafbaar wil maken. Net zo als snelheids modules op navigatie systemen.

  reageer
 • Ilse

   

  Slim.

  reageer
 • Fee

   

  Klopt, dat hadden wij al ondervonden. Leuk dat daar nu een App voor is!

  reageer
 • Japioo

   

  Parijs kan je vermijden om via Luxemburg te rijden , de 1e tol betaal je bij Nancy, totale kosten vv. naar Perpignan Spaanse grens betaal je euro 141,00 en met een badge hoef je geen kaartjes meer te trekken of in de rij te gaan staan bij de tolpoortjes , ik mij dus afvraag of het de moeite loont om steeds de peage op en af te rijden en de route nationale te nemen , qua tijd en ergenis lijkt mij dit niet opwegen tegen die paar eurootjes die je hierop kan verdienen maar ben benieuwd naar het tegendeel

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert