Pannenkoekenhuis Hans en Grietje afgebrand

ZEEWOLDE
Het pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde is in de nacht van maandag op dinsdag in vlammen opgegaan. Daarbij is niemand gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Acties
Op social media is de roep om geld in te zamelen voor de getroffen eigenaren groot. Een supermarkt in Lelystad gaat de opbrengst van alle verkochte pakken pannenkoekmix doneren aan Hans en Grietje.

Onderzoek
De forensische recherche heeft dinsdagmorgen onderzoek gedaan. Volgens de politie zijn er geen concrete aanwijzingen voor brandstichting gevonden. Het onderzoek is nodig om deze mogelijke oorzaak te kunnen uitsluiten.

Steunbetuigingen
Op internet zijn honderden steunbetuigingen te lezen aan de eigenaren van pannenkoekenhuis Hans en Grietje. Het pannenkoekenrestaurant was vooral erg populair bij kinderen. Talloze mensen halen op Facebook en Twitter herinneringen op aan een recent bezoek, bijvoorbeeld vanwege een verjaardagsfeestje van hun kind.

Eigenaren Hans en Grietje verdrietig
De eigenaren laten in een eerste reactie op Facebook weten verdrietig te zijn over het verlies van hun restaurant, dat ze omschrijven als hun trots. Ook bedanken ze Facebook-gebruikers voor de vele steunbetuigingen.

Gemeente leeft mee
De gemeente Zeewolde wil de eigenaren helpen als zij het restaurant weer willen opbouwen. Dat heeft burgemeester Gerrit Jan Gorter gezegd. Zo zal de gemeente alles in het werk stellen zodat de nodige procedures snel kunnen worden doorlopen.

reacties (69)

 • klaas

   

  Wie haalt het nou in zijn bolle kop om de sternweg te vergelijken met de locatie van dubbel op .

  reageer
 • Jay

   

  Ed, maak het nou niet NOG ingewikkelder met je geraaskal. Het gesloten pand van Dubbel-Op ligt helemaal niet in Dronten, maar in Lelystad. En van wie dat pand ook is, het zou leuk zijn als Hans en Grietje in DAT pand tijdelijk hun pannenkoekenhuis zouden kunnen voortzetten. DAT is wat veel mensen graag zouden willen. Dat dat weer een gigantisch moeilijk verhaal wordt, voelen de meesten al op hun klompen aan. Maar je mag toch wel iets goeds wensen voor die zwaar gedupeerde eigenaren?

  reageer
 • ed

   

  Ik maak het niet ingewikkelder. Heb de gemeentegrenskaart + kadasterkaart bekeken. Het pand ligt in de gemeente Zeewolde.Ik zei ook niet dat het pand Dubbel Op in Dronten lag maar in Lelystad.

 • Riek

   

  nou verzekering,,betaal die mensen gauw uit,,hop naar de toekomst het gaat vast lukken om weer iets mooist neer te zetten Zodat we allemaal weer kunnen genieten van de gastvrijheid en heerlijke pannenkoeken

  reageer
 • Klaas

   

  Beetje overdreven vind ik het gehuil hier. Het is niet leuk maar om nu allemaal te doen alsof de wereld vergaat....

  reageer
 • Hoe zou u het vinden als u bedrijf waar u jaren aan gewerkt heb en het zo succes vol is in vlammen opgaat, en als we dan allemaal reageren zo als u denk dat u zich erg beroerd voelt( zachtjes uitgedrukt). u zou zich moeten schamen met deze reactie.

 • Wim2

   

  Gauw de papierwinkel regelen, zooi opruimen en die mensen een gloedjenieuw megaleuk pand laten bouwen. Wat voor Wolter Koops geldt, kan nu dus ook voor deze ondernemers gelden. Goed hoor dat ze reageren in het gemeentehuis.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bianca

   

  Echt heel sneu.....we zijn er 12 juni 2015 nog geweest en zouden binnenkort weer gaan. En dit gebeurt net voor de zomervakantie!!! We hopen dat er gauw weer een nieuw restaurant komt. Het is zo'n leuk stekje daar. Ik wens de eigenaren heel veel sterkte, dit heeft natuurlijk grote impact voor hun en het personeel.

  reageer
 • Lucelle Deneer

   

  Verschrikt lees ik dit bericht, we zijn een magisch speelparadijs voor onze kinderen armer. Ik wens de eigenaren heel veel sterkte en ik hoop dat we - de trouwe bezoekers- samen met de gemeenten Zeewolde en Lelystad deze mensen weer op weg kunnen helpen. Samen staan we sterk!

  reageer
 • Jay

   

  Dat idee om Hans en Grietje tijdelijk voort te zetten in het lege pand van DubbelOp vind ik nog niet zo gek! Pannenkoeken voor de liefhebbers, en geld in het laatje voor de gedupeerde eigenaren die dan in de tussentijd kunnen zinnen op een herstart van hun eigen stek. Gemeente Lelystad, hier is je kans om een prachtig en menselijk gebaar te maken!

  reageer
 • Jeannette Fikkens

   

  Wat ongelooflijk triest. Onze kleinzoon heeft bij Hans en Grietje vorig jaar de dag van z'n leven gehad en was niet uit de hooiberg te slaan. We hadden hem en zijn zus beloofd volgende maand weer te gaan, wat zal hij teleurgesteld zijn. Heel veel sterkte voor de eigenaren en we hopen echt dat het jullie lukt het weer op te bouwen.

  reageer
 • Frank

   

  Hans & Griet dit gun ik niemand niet,heel veel sterkte komende weken! Jullie kennende zal er snel weer orde op zaken gesteld worden. Mooie kans voor gemeente Zeewolde te laten zien hoe men daar met hun ondernemers word omgegaan!

  reageer
 • Ed Aalpol

   

  Een triest bericht, we kwamen een paar keer per jaar als fietsclub TC Flevoland uit Lelystad als rustpunt naar Hans n Grietje. Ik wens de eigenaren veel sterkte en hopende dat het pannenkoekenhuis weer word opgebouwd.

  reageer
 • René van Tilburg

   

  Dat dit een persoonlijk drama voor Hans en Griet is lijkt mij duidelijk. Het levenswerk van hardwerkende mensen gaat letterlijk in vlammen op. Gelukkig reageren er een boel mensen zoals het hoort door ze een hart onder de riem te steken. Maar dan zijn er toch van die mensen die harteloze berichten plaatsen. De zeewoldenaar en Hans B, jullie moeten je diep schamen om zoiets te schrijven. Als je niets zinnigs kunt bedenken, doe iedereen dan een plezier en zeg niets. Hans en Griet, alle sterkte gewenst!

  reageer
 • Emmeloord

   

  Zeg doe eens ff normaal,mijn man werd onwel op de parkeerplaats!! En we werden binnen heel hartelijk ontvangen,tot de ambulance kwam. Drinken voor ons en de kinderen.

  reageer
 • Jeannette de Jong

   

  Dit is echt een drama voor Hans en Griet en hun kinderen en personeel. Een levenswerk wat je zomaar ziet afbranden en wat je niet zomaar weer hebt opgebouwd. En dan zijn er mensen zoals Zeewoldenaar die zeurt over de elektrische installatie, die recentelijk nog helemaal nagekeken is en Hans B. die zegt dat de eigenaren onsympathiek zijn. Hie ziek zijn deze mensen om commentaar te gaan leveren op personen die keihard werken en er alles aan doen om het hun gasten naar de zin te maken. Als er 2 mensen zijn die een hele grote pluim verdienen zijn het Hans en Griet wel. Laat het commentaar van je afglijden, deze mensen zijn gewoon niet wijzer!

  reageer
 • johan

   

  Gemeente Lelystad doe eens iets goeds en laat hun even de oude pand van dubbelop die al poos leeg staat.Mooi groen veld er om heen!!!! En we hebben weer een trekplijster erbij voor de zomer!!!

  reageer
 • Bart

   

  Het pand is al verkocht aan iemand die er moestuintjes ofzo wil maken

 • dirk oosting

   

  hoi hans en griet wat een vervelend bericht om te horen dat jullie bedrijf is afgebrand jullie levenswerk en leven met jullie mee en wensen jullie veel sterkte gr fannie en dirk (ouders sander )

  reageer
 • Hendrik...

   

  Dit is gewoon zonde en dat vlak voor het zomer seizoen. Je zou bijna denken dat een jaloerse collega........., nee, dat mag je natuurlijk niet denken.

  reageer
 • Mario

   

  Tja, onderzoek zal het uitwijzen of het een opzettelijke daad van buitenaf is. Speculaties, vermoedens en bedenkingen hebben, hiermee halen wij een van de meest gezellige en originele recreatie concepten voor jong EN oud niet zomaar terug helaas! Onze kinderen en wij als ouders hopen dat de Phoenix spoedig herrijst! Steun en medeleven van ons!

 • anton van wezep

   

  Wat ontzettend jammer wij kwamen er regelmatig met onze kleinkinderen. Heel veel sterkte voor eigenaren en personeel. We hopen dat jullie in staat zijn de zaakweer spoedig op te bouwen.

  reageer
 • hans b

   

  Jammer , dit gun je niemand hoe onsympathiek de eigenaren ook zijn !

  reageer
 • Alie

   

  Wat jammer en zeker een flinke strop voor de eigenaren die het toch van de zomer moeten hebben. Hopelijk in de toekomst weer iets moois opzetten voor groot en klein. Sterkte en succes voor de toekomst.

  reageer
 • Annie Kamerman

   

  Wat ontzettend jammer. Het was zo leuk daar.

  reageer
 • Ria

   

  Wat jammer, we hebben daar zo genoten met de kleinkinderen, in de speeltuin en lekker pannenkoeken gegeten!! Eigenaren, veel steun toegewenst, met dit verlies, en hopen dat alles weer goed komt!!

  reageer
 • Fam van straaten

   

  Wat triest hebben er gisteren nog geluncht. Na een gezins weekend een leuke afsluiting. Met kinderen en kleinkinderen. Wat hebben we genoten. Heel veel sterkte en succes met de herbouw.

  reageer
 • Miriam

   

  Wat ontzettend jammer, zo'n mooie originele maar bovenal gezellige locatie voor jong en oud... Heel veel sterkte voor de familie en hun medewerkers.

  reageer
 • Vivian Lodriguez

   

  Wat erg!!! voor de eigenaren maar ook voor veel kinderen uit Flevoland en omgeving ! Het was een van de leukste plekken in Flevoland ,met z,n mooie speeltuin en mooie terrassen ! waar je heerlijk met je kinderen of kleinkinderen kon vertoeven

  reageer
 • Frenky

   

  Jammer, maar het kan worden opgebouwd snel, geen paniek.

  reageer
 • saakje

   

  Vreselijke van dit mooie pand , ik wens jullie veel sterkte.

  reageer
 • Angelique

   

  Wat erg en zo'n zonde van zo'n mooi concept. Heel veel sterkte toegewenst aan de eigenaar (ren) en het personeel in deze moeilijke tijden ik hoop dat jullie de kracht zullen vinden om weer iets moois te kunnen opbouwen.

  reageer
 • Son

   

  Heel veel sterkte toegewenst. Ik hoop dat jullie het weer gaan opbouwen.

  reageer
 • jo jo

   

  Zo jammer dit... :( Veel sterkte voor de ondernemer(s). Ik hoop dat alle kinderen hier in de toekomst weer hun hart op mogen halen!

  reageer
 • jules en joke wolthuis

   

  wat een ramp...geen woorden voor...een van de mooiste plekken in Flevoland is er niet meer. Geen bezoek meer met onze kinderen en kleinkinderen. We wensen de eigenaren en personeel alle sterkte in deze tijd. En hopen dat het weer kan worden opgebouwd!

  reageer
 • Wim2

   

  Dit is zooo triest,ik wens de ondernemers heel veel sterkte en kracht toe.Ik hoop ook van harte dat de gemeente Zeewolde deze mensen alle steun en hulp biedt waar nodig.Dit unieke concept moet weer terug komen in onze gemeente.

  reageer
 • froekie

   

  Erg zonde, sterkte voor personeel en eigenaar. Hoop dat ze de mogelijkheid krijgen om het weer op te bouwen,

  reageer
 • ikke

   

  zo triest dit, wij hebben hier in november nog de verjaardag van mijn zoon gevierd, de kinderen waren er niet weg te krijgen en iedereen was helemaal vol van al die verrassingen die het restaurant en de speelweide der om heeft/had, ik hoop dat de eigenaren de moed kunnen op brengen om het weer op nieuw op te bouwen. ik wil hierbij ook de eigenaren en het personeel heel veel sterkte wensen

  reageer
 • sjannievanhooft

   

  Hans en Grietje was een fantastisch beleving voor jong en oud. Wij wensen de directie en alle medewerkers heel veel sterkte.

  reageer
 • samantha

   

  ohhh jeetje wat erg was bij mijn kids erg geliefd. sterkte aan alle betrokkenen. Hopelijk bouwen ze het weer op.

  reageer
 • Renate

   

  Ooooo nee! Wat erg! Zo vaak geweest toen we nog in Zeewolde woonden en nu zouden we er over 3 weken heen gaan met alle kids Oh wat jammer Zit echt ff met een brok in mijn keel Zulke mooie herinneringen aan deze plek Echt een sprookje voor iedereen en zo relaxed Geen opzitten en pootjes geven gewoon lekker buiten en binnen rauwdouwen en vies worden En dan je buikje rond eten met pannenkoeken en ijsjes Jeetje Ik hoop dat ze de middelen hebben om het weer op te bouwen maar zal vast nooit meer de oude worden.

  reageer
 • Vigdis

   

  Verschrikkelijk nieuws. Heel veel sterkte aan het personeel en de eigenaar voor dit grote verlies. Het was een geweldige plek voor jong en oud. Hoop echt dat er een nieuw pand voor in de plaats komt. Dit zal moeilijk uit te leggen zijn aan onze dochter die zich alweer verheugde om vele bezoekjes tijdens de zomervakantie.

  reageer
 • Mary Doorn

   

  Wat een schrik, Hans en Grietje een statement voor Zeewolde. Laten we hopen dat er snel een nieuwe Hans en Grietje is zodat ouders en kinderen weer heerlijk kunnen genieten. Voor nu, eigenaar en personeel, heel veel sterkte.

  reageer
 • Miranda

   

  Wij hadden net weer gereserveerd voor een kinderfeestje a.s.vrijdag... echt zo zonde! Ik hoop dat jullie het huis weer gaan opbouwen. Het is zo'n fijne gezellige plek om te komen! Sterkte!

  reageer
 • Irina

   

  Jakkes! Verschrikkelijk! Sterkte voor jullie allemaal! Wij kwamen er met z'n allen ook erg graag...

  reageer
 • Coen den Hertog

   

  Dit is echt verschrikkelijk, Rory was gek op die plek, het was er ook altijd druk. Dit is een groot gemis voor iedereen die er graag kwam maar vooral ook voor de eigenaren en de medewerkers.

  reageer
 • Carla

   

  Nou zeg niet leuk !!!!! is ons favo pannenkoekenhuis .....heel veel sterkte voor de eigennaar en de medewerkers Tim {ons zoontje van 3 }heeft een bob de bouwer shirt aan en zegt ik ga weer een nieuwe hans en grietje maken

  reageer
 • Sacha

   

  Ik vind dit echt erg. Mijn dochter was dol op Hans en Grietje, vorige week heeft ze nog een kinderfeestje gehad daar. Sterkte aan de betrokkenen.

  reageer
 • Magrita

   

  verschrikkelijk heel veel sterkte voor eigenaar en personeel. We hebben heel wat uurtjes daar doorgebracht met onze kleindochter.

  reageer
 • Tienko

   

  Dat is erg jammer. Was een erg leuk pannenkoekenhuis om met (klein)kinderen naar toe te gaan. Mag toch hopen dat de eigenaar het bedrijf door kan zetten. Sterkte.

  reageer
 • Carla Te Vrede

   

  Nou zeg niet leuk !!!!! is ons favo pannenkoekenhuis .....heel veel sterkte voor de eigennaar en de medewerkers Tim (ons zoontje van 3 heeft een bob de bouwer shirt aan en zegt ik ga weer een nieuwe hans en grietje maken

  reageer
 • Emmeloord

   

  Zo jammer, gezelligheid ten top. En toen mijn er onlangs onwel werd werden wij zo fijn opgevangen!! Sterkte voor de eigenaren en personeel!!

  reageer
 • Emmeloord

   

  Mijn man Johan werd onwel bedoel ik!!

 • Ray

   

  Vlak voor de zomer, kan geen slechter moment bedenken. Ik hoop de hun verzekering goed mee werkt zodat ze snel kennen herbouwen.

  reageer
 • Marjolein

   

  Wat ontzettend zonde! We wilden er veel vertoeven aankomende zomer. Hopelijk wordt het herbouwd. Sterkte

  reageer
 • Esther

   

  Wat ontzettend zonde zeg. Afgelopen zondag daar nog geweest. Toch flink schrikken als je dat nu leest. Heel veel sterkte voor medewerkers en eigenaren.

  reageer
 • karin

   

  Ik vind t verschrikkelijk Sterkte

  reageer
 • Ron

   

  Triest om te lezen sterkte voor de eigenaren en hoop dat de klanten die graag bij jullie kwamen een handje of financieel bij zullen staan

  reageer
 • Stefan

   

  bizar, zonde. Hier gaat meer in vlammen op, dan alleen een restaurant. Een levenswerk....

  reageer
 • Sebas

   

  Zuur zeg.. Kleine man vond dit echt geweldig zowel het restaurant als de vele buitenspeel mogelijkheden :( Erg zuur voor de mensen die er kwamen maar vooral ook voor de uitbater en zijn personeel :(

  reageer
 • Anno1978

   

  7 juni hebben wij hier nog de verjaardag van onze dochter gevierd. Wat een feestje wat een genot. Ik wil de eigenaren maar zeker ook alle medewerkers enorm veel sterkte wensen. Dit moet toch een van je ergste nachtmerries zijn.

  reageer
 • Ellie

   

  Heel triest, veel sterkte voor de eigenaar.

  reageer
 • Zeewoldenaar

   

  oh wat zonde!!!!!! Het was een prachtig restaurant!! Sterkte voor de eigenaren en personeel.

  reageer
 • Ilse

   

  Wat ontzettend jammer. Het was zo leuk daar! Kinderen genoten van alles wat er te doen was.

  reageer
 • an

   

  ohhh jeetje wat erg was bij mijn kids geliefd. sterkte

  reageer
 • Ik

   

  aaaah! Niet leuk!

  reageer
 • brigit

   

  Dat is ook erg zeg :( voor de mensen die er werken, maar vooral voor de kinderen. Hopelijk bouwen ze het wel weer op. Sterke voor alle betrokkenen

  reageer
 • caby

   

  Was niet alleen geliefd bij kinderen! Ook volwassenen hadden het er prima naar hun zin.....

  reageer
 • Mo

   

  Oh wat zonde en triest. Sterkte voor de eigenaren

  reageer
 • visser

   

  Zo zonde was echt een aanwinst voor zeewolde

  reageer
 • Richard

   

  wat enorm triest .. Niet in de laatste plaats voor de ondernemers. Hans & grietje is in de weide omtrek populair. Hoop dat ze erboven op kunnen krabbelen. Sterkte ermee!

  reageer
 • ik hoop toch echt dat er een nieuwe Hans en Grietje voor terug komt, dit was 1 van de leukere pannenkoekenrestaurants in de omgeving. Heel veel sterkte voor de eigenaar en het personeel met dit verlies.

  reageer
 • Jeanet

   

  Vreselijk zo'n mooi pand. Maar geen slachtoffers? De grasparkietjes worden die elke avond meegenomen dan?

  reageer
 • Lely

   

  Het eerste wat onze kinderen vroegen "Hoe is het met de vogeltjes" Heel triest, het was er altijd fantastisch!

 • Rick

   

  zonde!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert