Monumenten Dronten krijgen herkenbaar schildje

DRONTEN
De gemeente Dronten wil de monumenten in de gemeente voorzien van een schildje. Het monumentenschildje moet de bijzondere panden extra herkenbaar maken. In het ontwerp, dat de gemeente geheimhoudt, is rekening gehouden met het wapen van Dronten.

Hoewel Dronten met ruim 50 jaar een jonge gemeente is, zijn er sinds zo'n 70 monumenten. Alle panden van de gemeente krijgen het monumentenschildje. Particulieren mogen zelf kiezen of ze het schildje op hun huis willen.

Tijdens de monumentendag in september moeten de nieuwe schildjes er hangen. De raad moet nog instemmen met het plan, dat 5000 euro gaat kosten.


reacties (5)

 • Eric

   

  Als de gemeente z'n huiswerk nu eens had gedaan dan waren ze er misschien achter gekomen dat er voor monumenten al bestaande markeringen zijn in Nederland.

  reageer
 • Marijke

   

  Vreemd monument in Biddinghuizen. ... een oude showroom waar hekken omheen staan omdat de betonplaten naar beneden dreigen te vallen... dit gebouw is aanfluiting voor het dorpsaanzicht ipv tjonge wat zijn we trots op dit monument. Toren is uitstekende keuze!

  reageer
 • Geer

   

  leuk idee!

  reageer
 • zeg maa,r Jansen

   

  waar ze al niet over na denken pffffffffffffffffffff.

  reageer
 • klaas

   

  Het schiltje van aat aan je huis . Nee dank u .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert