Per jaar 200 werklozen weer aan de slag

ALMERE
De gemeente Almere heeft met de Tomingroep afgesproken om elk jaar maximaal 200 langdurig werklozen aan werk te helpen. Het gaat daarbij vooral om mensen boven de 45 jaar.

De Tomingroep helpt hen eerst om weer te wennen aan werk, werktijden en werkritme, voordat ze echt aan de slag gaan. Het is de bedoeling dat ze na een half jaar weer geheel of grotendeels zelfstandig kunnen werken. De eerste 75 Almeerders zijn al gestart.

De Tomingroep is er speciaal om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden bij het vinden van werk. Ze werkt naast Almere ook voor diverse gemeenten in het Gooi.

reacties (4)

 • jessie

   

  Neem aan dat ze maximaal 28 uur werken of dat uitkering aangevuld word tot minimum loon voor aantal uren dat ze werken. Niet zoals dat slaven arbeit van Kompaan, waar mensen zoals Ron Brune zich zelf verijkte over de rug van anderen.

  reageer
 • Hypocriet misschien??

   

  Het signaal uit het Medewerkers tevredenheidonderzoek dat de opleidingsmogelijkheden als te weinig worden ervaren, zal nader worden onderzocht. Dit staat letterlijk in het c.a.o overleg 2014 Tomingroep-FNV Gegoochel met image building voor de bühne zijn dergelijke bedrijven voor gemeenten.Vooral voor de 55 + burger wordt gediskwalificeerd naar een leven van intensieve arbeid vol continue dienst en wordt in zijn diepste ziel hiermee afgeschreven.Een tweede rangsburger wordt als voetveeg weg gezet! En dan roepen we allemaal we zijn sociaal verantwoord bezig (bedrijven met voordeel subsidie) Echt de jaren dertig van de vorige eeuw zijn soort gelijke signale geweest.Trappen op de ziel van mensen die waarschijnlijk langer gewerkt hebben dan de hoppende werkende van het éénen bedrijf naar de andere.

  reageer
 • jan bakker

   

  200 eraf 1000 erbij ?

  reageer
 • Serge

   

  Schoffelen dus

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert