Raad stemt in met Masterplan Floriade

ALMERE • Do 2 juli 2015 | 20:30 • Donderdag 2 juli 2015 | 20:30
De Almeerse gemeenteraad is donderdagnacht na een marathonvergadering akkoord gegaan met het Masterplan Floriade. Alleen de PVV, SP en AP/OPA stemden tegen. Nu het Masterplan is aangenomen, kan Almere daadwerkelijk beginnen met de werkzaamheden op het Floriade-terrein om het evenement in 2022 mogelijk te maken.

Een meerderheid van de raadsleden stemde in met een motie van oppositiepartij PVV, met de strekking dat de Floriade de gemeente niet meer dan 17 miljoen euro mag kosten.

De gemeenteraad geeft burgemeester en wethouders tot eind oktober de tijd tot overeenstemming te komen met camping Waterhout over een andere locatie. De camping ligt op het terrein aan het Weerwater waar de wereldtuinbouwtentoonstelling moet komen. Als er geen overeenstemming komt, wordt een onteigeningsprocedure gestart.

Eigenaresse Tineke Fokkens wilde een alternatief plan voor de inpassing van de camping presenteren. Tot haar grote teleurstelling gunde de raadsleden haar die tijd niet. Toch is Fokkens blij dat er nu een datum is waarop er meer duidelijkheid moet zijn.

Het Flevolandse bedrijfsleven is blij met het besluit zegt Theo Eggink, regiomanager van VNO-NCW Flevoland. Zo levert regionale aanbesteding van de aanleg van de wereldtuinbouwtentoonstelling werkgelegenheid op, en zien Flevolandse ondernemers kansen om te profiteren van de Floriade.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel