50Plus wil Erik Boshuijzen uit statenfractie zetten

FLEVOLAND • Vr 17 juli 2015 | 12:41 • Vrijdag 17 juli 2015 | 12:41
Politieke partij 50Plus wil statenlid Erik Boshuijzen uit de Flevolandse statenfractie zetten. Landelijk vice-voorzitter Maurice Koopman bevestigt dat daarvoor een procedure wordt gestart. Volgens Koopman is het de fractie sinds de verkiezingen in maart niet gelukt om als team te functioneren en tot een samenwerkingsvorm te komen. Boshuijzen zou te veel als solist te werk gaan. Ook zou hij veelvuldig hebben gedreigd met het starten van een eigen partij.

Bemiddelingspogingen
Volgens Koopman heeft het landelijke bestuur talloze bemiddelingspogingen ondernomen, maar hebben die tot niets geleid. Het bestuur ziet zich daarom genoodzaakt Boshuijzen uit de fractie te zetten. Koopman spreekt van een besluit dat met pijn in het hart is genomen, aangezien Boshuijzen veel voor 50Plus heeft gedaan.

Voorkeursstemmen
Erik Boshuijzen werd bij de laatste verkiezingen met voorkeursstemmen in de provinciale staten gekozen. Het bestuur houdt er dan ook rekening mee dat hij zijn zetel niet op zal geven.

Boshuijzen
Erik Boshuijzen laat in een eerste reactie weten niet van plan te zijn om te vertrekken en daar ook geen reden toe te zien. Hoewel er tussen fractievoorzitter Wout Jansen en hemzelf wel wat speelt, is er op politiek terrein volgens Boshuijzen altijd grote eensgezindheid geweest. Ook is het volgens Boshuijzen apert onjuist dat hij recent gedreigd heeft om een eigen partij te starten.Volgens Boshuijzen voorzien de statuten en het fractiereglement niet in de ontstane situatie. Hij zegt verdere stappen van het landelijke bestuur en Flevolands fractievoorzitter Wout Jansen dan ook rustig af te wachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel