"Jongen moest met motoragent meerennen na opstootje"

ALMERE • Di 21 juli 2015 | 7:55 • Dinsdag 21 juli 2015 | 7:55
De dertienjarige jongen die geboeid aan de motor van een politieagent moest meerennen in Almere, was kort daarvoor betrokken bij een opstootje. Dat schrijft het AD op basis van verklaringen van betrokken jongeren en een buurtsportwerker.
De politie wil dat verhaal niet bevestigen of ontkennen. De toedracht van het incident maakt deel uit van het interne onderzoek dat naar het optreden van de motoragent is ingesteld en daarover doet de politie geen mededelingen.

Volgens het AD zou de jongen met een groep jongeren bij een overdekt winkelgebied vlakbij de Stedenwijk zijn geweest. Een van de meisjes moest toen van haar moeder naar huis komen. Dat wilde het meisje niet en werd vervolgens door haar moeder opgehaald. De groep zou vervolgens stennis hebben gemaakt bij haar voordeur. Een overbuurman zei er wat van en kreeg de volle laag van de groep. Vervolgens belde de man de politie.

Diverse jongeren werden door agenten staande gehouden. De dertienjarige jongen zou daar zo van zijn geschrokken dat hij een valse naam opgaf. Toen de agent dat doorhad, nam hij de jongen geboeid mee aan zijn motor. Volgens de buurtwerker ging het maar om een kort stukje dat de jongen moest mee rennen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel