Tegenslag gemeente in strijd om schadeclaim

DRONTEN
De Hoge Raad heeft besloten dat een langdurige juridische strijd tussen de gemeente Dronten en de eigenaren van een fysiopraktijk over moet. Daardoor kan het zo zijn dat de eigenaren een schadevergoeding van 200.000 euro toch niet terug moeten betalen. Die kregen ze toegewezen nadat er fouten werden gemaakt bij de verkoop van de praktijkruimte door de gemeente aan de fysiotherapeuten.

In 2009 werd afgesproken het geschil voor te leggen aan een 'bindend adviseur'. Die oordeelde dat de fysiopraktijk 118.000 euro schade had opgelopen die de gemeente moest vergoeden. Met rente en kosten voor advocaten kwam het totaalbedrag uit op meer dan 200.000 euro.

De gemeente Dronten betaalde het bedrag, maar concludeerde achteraf dat de overeenkomst namens de gemeente was ondertekend door een ambtenaar die daar helemaal niet bevoegd voor zou zijn. Hij is inmiddels ontslagen. De eigenaren van de fysiopraktijk zijn naar de rechter gestapt, omdat zij vinden dat er wél een rechtsgeldige overeenkomst is.

Nadat lagere rechters de gemeente Dronten in het gelijk stelden oordeelt de Hoge Raad nu toch dat de zaak over moet. Dit omdat door de gemeente wel degelijk de schijn is gewekt dat de ambtenaar bevoegd was.

reacties (16)

 • fred

   

  Nou aat je kunt hier maar een consequentie aanhangen .....Tot ziens !

  reageer
 • Ilse

   

  Hoe controleer je als burger of bedrijf dat de handtekening onder de stukken van de gemeente wel bindend is? Is er ergens een databank te vinden met namen en bevoegdheden? Lijkt me niet. Of moet je na ontvangst van stukken van de gemeente eerst een aparte handtekeningcontroleprocedure opstarten??? Dat een ambtenaar inmiddels ontslagen is, is totaal irrelevant. De interne procedures kloppen gewoon niet.

  reageer
 • jan

   

  Dan nog ligt de fout bij de gemeente, lekker makkelijk weer iets afschuiven op iemand die daartoe niet bevoegt was om er zo onderuit proberen te komen..

  reageer
 • Dave

   

  Ik ben benieuwd om welk pand en welke fysiotherapeut het gaat. Hoe kan een ondernemer de schade zo hoog laten oplopen? Er zijn genoeg alternatieven voor handen in Dronten. Maar... als de hoogste rechter gesproken heeft lijkt mij geen uitweg mogelijk voor de gemeente.

  reageer
 • Nico

   

  Laat het bestuur van Dronten, Zeewolde en Lelystad samengaan. Tijd voor theekransjes is voorbij.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan bakker

   

  Tijd voor een nieuwe burgemeester !

  reageer
 • paul

   

  ehhh... de ambtenaar is al ontslagen werd er gezegd toch?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dus als je iets afspreekt met de gemeente moet je wel checken of de persoon met wie je dat afspreekt wel bevoegd is die afspraak met je te maken.....

  reageer
 • Kees

   

  JWB kan niet goed lezen. Uit bericht In 2009 werd afgesproken het geschil voor te leggen aan een 'bindend adviseur'. Die oordeelde dat de fysiopraktijk 118.000 euro schade had opgelopen. Met rente en kosten voor advocaten kwam het totaalbedrag uit op meer dan 200.000 euro. JWB werkt zeker op het gemeentehuis in Dronten. Daar hebben ze moeite met lezen.

  reageer
 • klaas

   

  Hoppa daar gaan we weer .Wie moeten dat betalen de werkende mens die belasting betaald . Aat verlos ons nou eens met je gebrabbel.

  reageer
 • JWB

   

  Hoge schadeclaim ? Ik vind dat bedrag niet zo hoog voor een kwestie als dit en voor een gemeente met circa veertigduizend inwoners. Verder, als het bedrag in 2009 200.000 euro was, dan kun je er makkelijk nog eens 50.000 à 100.000 euro bijtellen voor de wettelijke rente van 2009 tot en met 2015.

  reageer
 • Antje

   

  Het was gewoon een relevante ambtenaar en niet de postkamermedewerker. Dus de handtekening is gewoon bindend. net als bij bedrijven.

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Hoge raad,hogere rechters.. Wat heeft het voor zin gemeente dronten doet wat ze wil,er zit immers een rechter op de burgemeesterspost

  reageer
 • Rob

   

  hier gaan koppen rollen, sterker nog mag je verwachten wat een stel onbekwamen lieden daar bij de Gemeente.

  reageer
 • Rob

   

  bezem erdoor!

  reageer
 • Jan bakker

   

  Goed zo laat de gemeente ook maar eens dokken !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert